Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2013

///Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2013

Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2013

2018-10-12T13:26:02+00:00

Ψάχνοντας το κρυμμένο πρόσωπο της μουσικής που ακούμε

Στις 9 και στις 10 Μαρτίου 2013 ο συνθέτης, πιανίστας και παραγωγός μουσικών εκπομπών, Χρίστος Παπαγεωργίου ταξίδεψε στη Λήμνο και παρουσίασε δύο ομιλίες αναζητώντας το κρυμμένο πρόσωπο της μουσικής. Η πρώτη έγινε στη Μύρινα το Σάββατο το βράδυ. Την επόμενη μέρα το πρωί, ο Χρίστος Παπαγεωργίου βρέθηκε στο Λύκειο του Μούδρου, για τη δεύτερη ομιλία του.

Ψάχνοντας το κρυμμένο πρόσωπο της μουσικής που ακούμεΟ Χρίστος Παπαγεωργίου γνωστός από τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές του εκπομπές που έχουν τον τίτλο «Αναζητώντας την κυρία με τη στρυχνίνη», έθεσε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο ερωτήματα και παρέσυρε το κοινό του σε ένα μουσικό παιχνίδι προσπαθώντας να εξηγήσει: την προέλευση και το ταξίδι της μουσικής, τη γλώσσα της και τους κώδικες της κατανόησής της, την εν δυνάμει σχέση του Τσιτσάνη, του Θεοδωράκη, του Μότσαρτ, του Μπαχ, των Μπητλς, του Μπετόβεν και πολλών άλλων καλλιτεχνών και ειδών. Δύο ομιλίες για τη χαρά του αέναου παιχνιδιού της μουσικής.

Τις ομιλίες παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λήμνου Κώστας Αδαμίδης, ο καλλίφωνος και μουσικόφιλος Παπα-Γιώργης, η Τζουλιέττα Καρόρη μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνδέσμου και οι μαθητές του μουσικού εργαστηρίου Λήμνου, με τους δασκάλους τους Νίκη Μπουζιωτοπούλου και Κώστα Κωνσταντόπουλο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου στην Ικαρία

Το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου συναντά το Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ανοιχτό μάθημα των 2 μουσικών εργαστηρίων Ικαρίας –Λήμνου των τμημάτων του πιάνου, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας.

Τα παιδιά των εργαστηρίων έχοντας ετοιμάσει κομμάτια για 4 χέρια συναντήθηκαν και έπαιξαν μαζί μη γνωρίζοντας το ένα το άλλο. Στην αρχή το αντιμετώπισαν διστακτικά αλλά κατά την διάρκεια του μαθήματος γνωρίστηκαν μεταξύ τους μίλησαν για τα μουσικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν άκουσαν ο ένας τον άλλον και κατέληξαν να διασκεδάζουν παίζοντας μουσική.

Την επόμενη μέρα πριν από τη συναυλία Μουσικού Συνόλου της «Παιδικής και Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας υπό την Αιγίδα της ΕΡΤ» υπό τη διεύθυνση της κυρίας Νίνας Πατρικίδου, ιδρύτριας και διευθύντριας της Ορχήστρας που είχε προγραμματιστεί και προσφερθεί από το Σύνδεσμο με τη στήριξη τους Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έπαιξαν και αυτά στο κοινό που είχε έρθει για τη συναυλία τα κομμάτια που ετοίμασαν! Γονείς και κοινό θαύμασαν και επιβράβευσαν με το ζεστό τους χειροκρότημα την προσπάθεια αυτή.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Καλοκαιρινές συναυλίες

Στις 29 και 30 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκαν στο Μούδρο της Λήμνου οι δύο συναυλίες του εκεί Μουσικού Εργαστηρίου του Συνδέσμου.

Kαλοκαιρινές συναυλίες Μουσικού Eργαστηρίου Λήμνου 2013Την πρώτη μέρα οι γονείς καμάρωσαν τα παιδιά τους, που έπαιξαν, μόνα τους ή σε ντουέτα, πιάνο και κιθάρα. Ήταν το αποτέλεσμα των προσπαθειών ολόκληρου του χειμώνα με δασκάλους τον Κώστα Κωνσταντόπουλο για την κιθάρα και Νίκη Μπουζιωτοπούλου για το πιάνο.

Την επόμενη βραδιά 300 ακροατές γέμισαν το προαύλιο του πολύ ωραίου δημοτικού σχολείου, όπου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις, και γοητεύθηκαν από τους ήχους της συναυλίας, που έδωσαν ένδεκα κιθάρες, πιάνο, ξυλόφωνα και μεταλλόφωνο, υπό την διεύθυνση του Κώστα Κωνσταντόπουλου. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας η ορχήστρα συνόδευσε τον Πατέρα Γεώργιο Βότση, που συγκλόνισε όλους με το τραγούδι του. Στο τέλος τα παιδιά παρέλαβαν τα διπλώματά τους της φετινής χρονιάς.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συνδέσμου παραβρέθηκε η Γενική Γραμματέας κ. Αλεξάνδρα Βρετού.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook εδώ και εδώ!

“Καλοκαίρι 2013”

Η συναυλία που άνοιξε τη συμμετοχή του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου στις καλοκαιρινές, πολιτιστικές εκδηλώσεις του νησιού “Καλοκαίρι 2013“, φιλοξένησε τη Μικτή Ορχήστρα του Εργαστηρίου στη Μύρινα, στις 16 Αυγούστου 2013. Αν και με αντίπαλο το αυγουστιάτικο μελτέμι που ενίσχυσε το καλοκαιρινό στοιχείο, η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Μύρινας Λήμνου.

"Καλοκαίρι 2013" στη Λήμνο με το Μουσικό ΕργαστήριΣτη συναυλία συμμετείχαν μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου με 10 κιθάρες, 6 ξυλόφωνα και δύο πιάνα, ερμηνεύοντας παραδοσιακά κομμάτια και τραγούδια της Λατινικής Αμερικής, καθώς και αγαπημένα ελληνικά κομμάτια σε στίχους ΓκάτσουΕλύτηΓκούφα και Σακελλάριου, μελοποιημένα από ΞαρχάκοΘεοδωράκηΧατζιδάκιΣούκα και Σπανουδάκη, καθώς και νησιώτικα και θρακιώτικα δημοτικά.

Τη συναυλία τίμησαν με τη συμμετοχή τους ο Πατέρας Γεώργιος Βότσης που ερμήνευσε τα κομμάτια ελληνικού ρεπερτορίου και ο καθηγητής βιολιού του εργαστηρίου, Παναγιώτης Κοτσιανός που συνόδευσε την ορχήστρα σε επιλεγμένα κομμάτια.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Ρεγκάτα του Αιγαίου

Στις 19 Αυγούστου 2013 η Μικτή Ορχήστρα του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου άνοιξε τις εορταστικές εκδηλώσεις που αφορούσαν στην απονομή βραβείων και αναμνηστικών, στο πλαίσιο της 2ης ιστιοδρομίας της πολυπληθέστερης ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης ανοικτής θαλάσσης πανελληνίως, Aegean Regatta 2013.

Το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου υποδέχεται τη Ρεγκάτα του Αιγαίου 2013Οι δραστηριότητες της ιστιοδρομίας συγκέντρωσαν 85 σκάφη απ’ όλη την Ελλάδα προσελκύοντας και μερικές διεθνείς συμμετοχές, οι οποίες κατέφθασαν στον κόλπο του Μούδρου την Κυριακή, 18 Αυγούστου και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της Δευτέρας, 19 Αυγούστου.

Τα μέλη της Μικτής Ορχήστρας παρουσίασαν στο λιμάνι του Μούδρου μέρος του καλοκαιρινού προγράμματος της ορχήστρας, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κιθάρας Κώστα Κωνσταντόπουλου, ενώ για ακόμα μία φορά, ο Πατέρας Γεώργιος Βότσης τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, συνοδεύοντας την ορχήστρα σε κομμάτια γνωστών συνθετών.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος

Η συναυλία που κορύφωσε τις δραστηριότητες του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου, στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του νησιού πραγματοποιήθηκε στις 21 Αυγούστου 2013 στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πολιόχνης η οποία πλαισίωσε με μοναδικό τρόπο την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2013 στην ΠολιόχνηΛίγο μετά την εμφάνιση της Πανσελήνου, η Μικτή Ορχήστρα του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου παρουσίασε το καλοκαιρινό πρόγραμμα που αποτελείται από δύο μέρη (παραδοσιακά κομμάτια και τραγούδια της Λατινικής Αμερικής, καθώς και αγαπημένα ελληνικά κομμάτια σε στίχους Γκάτσου, Ελύτη, Γκούφα και Σακελάριου, μελοποιημένα από Ξαρχάκο, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Σούκα και Σπανουδάκη, καθώς και νησιώτικα και θρακιώτικα δημοτικά) σε περισσότερους από 600 παρευρισκόμενους. Παρά την ανωτέρα βία που κράτησε μακριά από τη συναυλία τον Πατέρα Γεώργιο Βότση, την ορχήστρα συνόδευσε στο τραγούδι ο καλός φίλος και συνεργάτης του Μουσικού Εργαστηρίου Θύμιος Γουδέλης που, μουσικός ο ίδιος, μεριμνά εδώ και χρόνια για την ηχητική κάλυψη των συναυλιών του εργαστηρίου. Η αλλαγή αυτή δεν επηρέασε τη συμμετοχή των παρευρισκομένων οι οποίοι ενίσχυσαν την Ορχήστρα τόσο με το τραγούδι τους όσο και με το θερμό τους χειροκρότημα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!