Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος

//Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος

Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος

2020-10-19T08:57:26+00:00

Γεννιέται στην Αθήνα το 1973.

Παίρνει τα πρώτα μαθήματα μουσικής στο Μόναχο (πιάνο) και στη Πάτρα (μαντολίνο, κιθάρα). Εκεί ολοκληρώνει τις σπουδές του στο μαντολίνο και μέχρι τα 18 εμφανίζεται με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων σε δεκάδες συναυλίες ανά την Ευρώπη.

Παράλληλα με τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, ολοκληρώνει τις σπουδές του στην κιθάρα, παίρνοντας Δίπλωμα από την τάξη του Βαγγέλη Μπουντούνη.

Συμμετέχει σε σχήματα μουσικής δωματίου και εμφανίζεται στο Half Note Jazz Club, στο Φεστιβάλ Σύμης και στο Athenaeum. Ιδρυτικό μέλος και σολίστ της ορχήστρας «ΟΙ ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ», συμπράττει μαζί τους στο Μέγαρο Μουσικής, στο Ηρώδειο, στο Λυκαβηττό, στη Λυρική Σκηνή, στην Κωνσταντινούπολη στη Κύπρο, στη Νέα Υόρκη, ηχογραφεί για το Β’ και Γ’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ και συμμετέχει στα cd της ορχήστρας. (“LIBERTANGO-live at Herodium”- και “100 ΚΙΘΑΡΕΣ”).

Μέλος του συνδέσμου «οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας», συνεργάζεται στη δημιουργία Μουσικών Εργαστηρίων σε απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου. Διδάσκει στο Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου.