Βιβλιοθήκες

/Βιβλιοθήκες
Βιβλιοθήκες 2018-11-01T12:50:26+00:00

Το 1997 ο Σύνδεσμος έκανε την πρώτη αποστολή βιβλίων στο Αγαθονήσι, τη Σκόπελο και τη Φολέγανδρο.

Το 1999 με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εμπλουτίστηκε η βιβλιοθήκη της Κάσου της οποίας η σχολική βιβλιοθήκη είχε πληγεί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Το 2007 με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση και προσφορές φίλων του Συνδέσμου εξοπλίστηκαν με επιλεγμένα βιβλία η Βιβλιοθήκη Ευδήλου Ικαρίας, το Γυμνάσιο Αγ. Κηρύκου Ικαρίας, το Δημοτικό σχολείο Κιμώλου, το Γυμνάσιο Κιμώλου, το Δημοτικό σχολείο στο Προκόπι Ευβοίας, το Δημοτικό σχολείο Ζακύνθου, το Δημοτικό σχολείο Κατάπολων Αμοργού, το Δημοτικό σχολείο Οθωνών και το Δημοτικό σχολείο Καλάμου και οι Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνας.

Το 2008 με αποκλειστικό χορηγό την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και σε συνεργασία με το Σύλλογο Χαλκιτών εστάλησαν βιβλία, επιτραπέζια παιχνίδια και σχολικό υλικό στο Δημοτικό Σχολείο της Χάλκης.

Τον Ιούνιο του 2010, με τη πολύτιμη προσφορά μεγάλου αριθμού CD όλων των ειδών κλασικής μουσικής της κυρίας Μελίνας Ευθυμιάδη, μέλους του Συνδέσμου, πραγματοποιήθηκε η επιθυμία μας για τη δημιουργία μουσικών βιβλιοθηκών σε όλα τα Μουσικά Εργαστήρια. Είναι μια σημαντική συμβολή για την ευρύτερη μουσική καλλιέργεια των παιδιών που δεν έχουν τη δυνατότητα να την αποκτήσουν διαφορετικά.

Το Νοέμβριο του 2010 το Δημοτικό Σχολείο Ηρακλειάς έλαβε επίσης βιβλία από τον Σύνδεσμο.
Το Μάρτιο του 2012 με χορηγία των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα», 250 παιδικά βιβλία εστάλησαν:

Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα εκ μέρους του Δήμου Σαμοθράκης για την ενίσχυση της Δημοτικής βιβλιοθήκης με βιβλία παιδικού και εφηβικού περιεχομένου συγκεντρώσαμε με τη βοήθεια των μελών του Συνδέσμου 140 τίτλους βιβλίων τα οποία και αποστείλαμε. Η αποστολή των 6 κιβωτίων έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το Δήμο εκ μέρους του οποίου ο δήμαρχος κ. Γεώργιος Χάνος μας έστειλε θερμή ευχαριστήρια επιστολή στις 30 Απριλίου 2013.