Τα Παιδιά Ζωγραφίζουν

/Τα Παιδιά Ζωγραφίζουν
Τα Παιδιά Ζωγραφίζουν 2020-01-23T07:48:44+00:00

Ο Σύνδεσμος διοργανώνει κάθε χρόνο διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά, με συγκεκριμένα θέματα, όπως η θάλασσα, το νερό πηγή ζωής, το ουράνιο τόξο, η γειτονιά μου άλλοτε και τώρα.

Διακεκριμένοι καλλιτέχνες, όπως ο ακαδημαϊκός Παναγιώτης Τέτσης τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα ο ζωγράφος Βασίλης Θεοχαράκης, η ζωγράφος-σκιτσογράφος Έλλη Σολομωνίδη – Μπαλάνου και η ιστορικός τέχνης Καίτη Παπαθωμοπούλου, επίτιμα μέλη του Συνδέσμου, επιλέγουν τα πιο ενδιαφέροντα έργα. Αυτά παρουσιάζονται σε εκθέσεις, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και μέχρι το 2007 δημοσιεύονταν στην ετήσια έκδοση του Συνδέσμου, το “Τετράδιο της Χρονιάς”.

 

Ανακοίνωση Διαγωνισμού Ζωγραφικής 2020

Για μία ακόμα χρονιά ο Σύνδεσμος “Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας” οργανώνει τον ετήσιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου, νησιών και παράκτιων πόλεων.

Φέτος σας απευθύνουμε μια νέα πρόταση συμμετοχής που ελπίζουμε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών και να τους δώσει τη χαρά της συνεργασίας σε μια κοινή δημιουργική προσπάθεια. Τα έργα δηλαδή που θα μας σταλούν θα πρέπει να είναι ομαδικά και ανά τάξη με ένα θέμα που θα επιλέξουν από τα εξής προτεινόμενα:

  • Το χωριό / η πόλη μας / η το νησί μας
  • Η πλατεία μας
  • Η αγαπημένη μας γιορτή
  • Η αγαπημένη μας ασχολία

Προϋποθέσεις – Όροι συμμετοχής

  • Παρακαλούμε τα έργα να είναι σε καφέ χαρτί του μέτρου το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιαδήποτε πλευρά ανάλογα με το υλικό ζωγραφικής που θα επιλεγεί. Τα ακρυλικά χρώματα και οι μαρκαδόροι αποδίδουν καλύτερα στην γυαλιστερή πλευρά ενώ οι ακουαρέλες αποδίδουν καλύτερα στην άγρια πλευρά του χαρτιού.
  • Για την καλύτερη διαχείριση των έργων προτείνονται οι διαστάσεις 50 Χ 70.
  • Πρέπει να είναι ζωγραφική και όχι κολλάζ, και να μην χρησιμοποιηθούν δύο ειδών μπογιές (π.χ. νερομπογιές και ξυλομπογιές) στο ίδιο έργο, χρωματιστά χαρτόνια ή χάρακας.
  • Στην πίσω πλευρά κάθε σχεδίου θα πρέπει να είναι γραμμένα με μολύβι, τα ονόματα, η ηλικία, το σχολείο, το νησί ή η παράκτια πόλη, η τάξη, ο τίτλος του έργου, το τηλέφωνο σχολείου.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα έργα που θα μας αποσταλούν να είναι αποκλειστικά δημιουργίες των μαθητών χωρίς τη βοήθεια των δασκάλων τους.

Φυσικά θα χρειαστούν τη καθοδήγηση και την πείρα τους ώστε να μπορέσουν οργανωμένα να πάρουν μέρος σε αυτή τη κοινή προσπάθεια όσα παιδιά το επιθυμούν.

Θέλουμε να είναι γνωστό σε όλους πως κριτική επιτροπή, που θα αποτελείται και πάλι από καταξιωμένους καλλιτέχνες, με λύπη της, θα απορρίψει τις συμμετοχές που έχουν παραβεί κάποιον από αυτούς τους όρους.

Τα έργα θα πρέπει να έχουν σταλεί μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 στην διεύθυνση: Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην γραμματέα του Συνδέσμου, τηλ. 2103252012, ώρες Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. – 2 μ.μ. ή στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση filoi@filoitounisiou.gr

Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων για την συνεργασία, ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες και είμαστε πάντα πρόθυμοι να προσφέρουμε πρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις εάν τυχόν χρειαστούν.