Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2013

///Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2013

Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2013

2021-11-23T18:21:05+00:00

Καλοκαιρινή συναυλία

Με την λήξη των μαθημάτων, το Μουσικό Εργαστήρι Κέας έδωσε την ετήσια συναυλία του, στις 5 Ιουλίου 2013, στο Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης», στο λιμάνι του νησιού, την Κορησσία.

Kαλοκαιρινή συναυλία Μουσικού Eργαστηρίου Κέας 2013

Το πρόγραμμα της συναυλίας, που οργάνωσαν με πολύ φροντίδα οι δάσκαλοι του Μουσικού εργαστηρίου Ηώ Αδαμοπούλου (προπαιδεία και πιάνο) και Αλέξης Σακίρι (κλασική κιθάρα), άρχισε με μια πρωτότυπη παρουσίαση των οργάνων της Ορχήστρας από 14 μαθητές προπαιδείας της Ηώς. Συνεχίστηκε με εκτελέσεις πιάνου και κιθάρας, που κάλυπταν ένα πλάτος μουσικής, από τα παραδοσιακά τραγούδια του Ιονίου μέχρι έργα του Μ. Χατζηδάκι, του Β. Μπουντούνη, του P.I. Tchaikovsky,του L.V. Beethoven και άλλων μουσουργών. Το αποκορύφωμα της συναυλίας ήταν η παρουσίαση της μεγάλης 15μελούς ορχήστρας του Μουσικού Εργαστηρίου από κιθάρες, πιάνο, βιολί και φωνή, που έπαιξε με άψογη τεχνική και αίσθημα την «Αθανασία» του Μ. Χατζηδάκι και ένα ελληνικό τραγούδι της Κάτω Ιταλίας, υπό τη διεύθυνση του Αλέξη. Στο βιολί συνέπραξε ο Δημήτρης Ζουλός.

Οι μικροί και μεγαλύτεροι μουσικοί χειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό από το ακροατήριο, που είχε από νωρίς πλημμυρίσει τη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και εξέφρασε την ικανοποίησή της, η κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου, Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Κέας. Επίσης παρευρέθηκε η κ. Ειρήνη Δαρζέντα, διευθύντρια Ωδείου, που ήταν εξετάστρια στην επιτυχημένη εξέταση των μαθητών πριν από τη συναυλία. Τον Σύνδεσμο εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος κ. Κ. Καγκαράκης, ο οποίος συγχάρηκε τους δασκάλους και τους μαθητές για την θαυμάσια δουλειά τους και μετέφερε τις ευχαριστίες του Συνδέσμου προς τη Δημοτική Αρχή της Κέας για την υποστήριξη που παρέχει στο Μουσικό Εργαστήριο.

Από την κ. Ειρήνη Δαρζέντα, Καθηγ. Πιάνου – Ανώτ. Θεωρητικών και Σύνθεσης και διευθύντρια του Ωδείου Δαρζέντα, λάβαμε την παρακάτω επιστολή για την οποία και ευχαριστούμε θερμά:

Kαλοκαιρινή συναυλία Μουσικού Eργαστηρίου Κέας 2013Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013,το πρωί, παρακολούθησα τις εξετάσεις πιάνου και κιθάρας των παιδιών στο Μουσικό Εργαστήρι Κέας. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα για την πολύ καλή δουλειά των δασκάλων,για τη μεγάλη αγάπη που περιέβαλαν τους μαθητές τους,για το πολύ καλό επίπεδο. Το απόγευμα παραβρέθηκα στην συναυλία των μαθητών. Ήταν τόσο συγκινητικά,τα παιδιά μια παρέα με κέφι και ζωντάνια.Ήταν καταπληκτικά. Και μόνα τους που έπαιξαν και το ορχηστρικό μέρος και το παιδικό, με την γνωριμία των μουσικών οργάνων, ήταν υπέροχα. Συγχαρητήρια στους δυο δασκάλους την Ηώ Αδαμοπούλου και τον Αλέξη Σακίρι,γιατί χάρη σ΄αυτούς γίνεται όλη αυτή η δουλειά. Συγχαρητήρια στον Σύνδεσμο που στηρίζει όλη αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2013 στην ΚέαΠαρακολουθώντας τη νύχτα της 21ης Αυγούστου 2013 τη συναυλία των μαθητών του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας που ίδρυσε ο Σύνδεσμος Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας πριν από 14 χρόνια παρουσία της Φραγκίσκης Ψαχαροπούλου – Καρόρη που τα εμπνεύστηκε αισθάνθηκα τη μεγάλη αλλαγή που συντελέστηκε τα τελευταία ιδίως χρόνια στο τρόπο που η τοπική κοινωνία εκτιμά και απολαμβάνει τη μουσική. Καρότσια με βρέφη, παιδιά καθισμένα κατάχαμα απορροφημένα από τους ήχους, άνθρωποι όλων των ηλικιών όρθιοι επί ένα δίωρο ανάμεσα στα αγάλματα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ιουλίδας, όπου επικράτησαν ο σεβασμός, ο ενθουσιασμός, και η αναγνώριση. Πρωταγωνιστές οι μαθητές και οι δάσκαλοι τουs στο πιάνο και τη κλασική κιθάρα σε ένα πρόγραμμα που πήραν μέρος μικρότερα παιδιά ως σολίστ στα πρώτα τους βήματα στο πιάνο και η ορχήστρα με τις 12 κλασσικές κιθάρες σε έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Στο πρόγραμμα που οργανώθηκε στο γενικότερο πλαίσιο του εορτασμού της πανσέληνου από την ΚΑ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου με θέμα τον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα μελοποιημένο ποίημα του τραγούδησε η Δήμητρα Κορασίδη και συνέπραξε με την ορχήστρα ως προσκεκλημένος ο Δημήτρης Ζουλός στο βιολί. Η υπεύθυνη του προγράμματος κυρία Κουτσουμπού Μαρία ευχαρίστησε θερμά το Σύνδεσμο για τη συνεργασία του σε αυτό το πρόγραμμα που για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκε στη Κέα, στο αρχαιολογικό Μουσείου του Κάστρου στη Σίφνο και στον αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης στη Λήμνο. Αργότερα μάλιστα μας πληροφόρησε ότι το κοινό που παρακολούθησε τη συναυλία στο Μουσείο ξεπέρασε τα 480 άτομα και ανάλογα με το πληθυσμό της Κέας είχε τη μεγαλύτερη προσέλευση συγκριτικά με άλλα νησιά.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Συμμετοχή σε συναυλία νέων καλλιτεχνών

Στις 24 Αυγούστου 2013 το Μουσικό Εργαστήρι Κέας συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το κέντρο ανάδειξης αγροτικής, λαογραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς Κέας “Μυλοπόταμος”, με στόχο την ανάδειξη των νέων μουσικών του νησιού. Το Λαογραφικό Μουσείο δεν έχει παρά μόνο λίγους μήνες που δέχεται επισκέπτες και αξιοποιώντας τον καταπράσινο χώρο που τον περιβάλλει, οι οικογένεια Μουζάκη, ιδρυτές του Μουσείου, ενέταξαν στα πλαίσια διάφορων εκδηλώσεων και την συναυλία για την ανάδειξη των νέων μουσικών.

Συμμετοχή Μουσικού Eργαστηρίου Κέας σε συναυλία νέων καλλιτεχνών

Η χαρά αλλά και η εμπειρία των παιδιών του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας, που αποκόμισαν από την συμμετοχή στην εκδήλωση αυτή, ήταν μεγάλη. Στο αμφιθέατρο ακούστηκαν από κλασικά έργα στο πιάνο και διασκευές με την ορχήστρα των κιθαριστών έως παραδοσιακοί σκοποί με τσαμπούνες λαούτα και βιολιά. Το έντονο χειροκρότημα των θεατών ήταν μια μεγάλη ανταμοιβή για τα παιδιά αλλά και για τους ίδιους τους συντελεστές της βραδιάς αυτής.

Τα τελευταία χρόνια στο νησί της Κέας συναντάται ένας μεγάλος αριθμός νέων μουσικών που ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική αλλά και την κλασική και σύγχρονη. Στο σημείο αυτό δεν πρέπει να παραλείψουμε και την σημαντική συμβολή του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας, καθώς αρκετά παιδιά που ασχολούνται με παραδοσιακά όργανα είναι και μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια Μουζάκη και ευχόμαστε η συναυλία της 24ης Αυγούστου να γίνει ένας θεσμός στο νησί.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!