Διαγωνισμός Ζωγραφικής 2024 – Νερά, δέντρα, περιβόλια

//Νερά, δέντρα, περιβόλια
Νερά, δέντρα, περιβόλια 2024-06-23T20:20:06+00:00

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τους νικητές του Διαγωνισμού Ζωγραφικής 2024 που είχε προκηρύξει ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» με θέμα «Νερά, Δέντρα, Περιβόλια».

Στόχος του διαγωνισμού ήταν τα παιδιά να προσεγγίσουν και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την αρμονική συνύπαρξη του κόσμου της φύσης (νερό, ζώα, φυτά) και της ανθρώπινης παρουσίας (εργαλεία, στέρνες, ξερολιθιές, ανεμόμυλοι). Μετασχημάτισαν την βιωματική αυτή εμπειρία τους με απλά μέσα (χρωματιστά μολύβια και νεροχρώματα) σε όμορφες εικαστικές δημιουργίες.

Συνολικά εστάλησαν στην κριτική επιτροπή 275 έργα από 29 σχολεία, τόσο από τη νησιωτική όσο και από την παράκτια Ελλάδα. Συγκεκριμένα έργα εστάλησαν από τα εξής νησιά: Ζάκυνθο, Ίο, Κάρπαθο, Κάσο, Κέρκυρα, Κρήτη, Λέρο, Λέσβο, Λευκάδα, Πάρο, Ρόδο, Σαντορίνη, Σύμη, Σχοινούσα και Χίο και από τις παράκτιες πόλεις Αλιβέρι Ευβοίας, Λουτράκι και Πάτρα.

Η Κριτική Επιτροπή, που αποτελούνταν  από τη χαράκτρια και ζωγράφο Κική Βουλγαρέλη και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Άννα Μαρία Στεργίου και Ισμήνη Καρυοφύλλη – Θωμοπούλου συνεδρίασε τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, αξιολόγησε τα έργα και με κριτήρια την πρωτοτυπία, τη φαντασία και την καλλιτεχνία των παιδιών και κατέληξε στα εξής αποτελέσματα:

Τάξεις Α’, Β’, και Γ’ Δημοτικού:

  • 1ο Βραβείο: Δανάη Μήτκα, μαθήτρια 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, για το έργο της «Δέντρα με φρούτα και ελιές»
  • 2ο Βραβείο:  Ρονέλα Κερκέζι, μαθήτρια Δημοτικού Σχολείου Κουνάβων Κρήτης, για το έργο της «Το δέντρο της ζωής»
  • 3ο Βραβείο: Τσαμπίκα-Ζωή Σαΐτη, μαθήτρια  3ου  Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού Ρόδου, για το έργο της «Τα περιβόλια του παραδεισένιου νησιού»

Τάξεις Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού:

  • 1ο Βραβείο: Ελισσαία Πελεκού, μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου Θήρας, για το έργο της «Το ρυάκι και οι ανεμόμυλοι»
  • 2ο Βραβείο: Κάλλια Κρεατσά, μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς Χίου, για το έργο της  «Το περιβόλι της Φαντασίας»
  • 3ο Βραβείο: Αρήτη-Αγγελική Κουρή, μαθήτρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου Λευκίμμης, «Νύχτα στο ποτάμι»

Θερμά συγχαρητήρια στις νικήτριες, τις ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο!

Συγχαίρουμε επίσης θερμά κι ευχαριστούμε και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτόν τον διαγωνισμό και ευχόμαστε να συνεχίσουν να συμβάλλουν με τη δική τους προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο, όπως επίσης και τους δασκάλους των σχολείων τους, που ανταποκρίθηκαν στη πρόταση μας για αυτή τη συνεργασία.

Η βράβευση των νικητριών θα γίνει το φθινόπωρο στην Αθήνα σε ειδική τελετή. Θα σταλούν εγκαίρως στους διευθυντές των σχολείων όλες οι απαραίτητες  πληροφορίες ώστε να μπορέσουν οι μαθήτριες που βραβεύτηκαν να παρευρεθούν και να παραλάβουν τα βραβεία τους.

Η πινακοθήκη των παιδιών 2024

Την ψηφιοποίηση των έργων των παιδιών επιμελήθηκε ο κ. Θανάσης Πέτας.