Συνάντηση και συνεργασία των Μουσικών Εργαστηρίων Σίφνου και Σερίφου

//, Σίφνος/Συνάντηση και συνεργασία των Μουσικών Εργαστηρίων Σίφνου και Σερίφου

Συνάντηση και συνεργασία των Μουσικών Εργαστηρίων Σίφνου και Σερίφου

2018-10-10T11:56:22+00:00

Το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου 2011, υπό την αιγίδα των Δημάρχων Σίφνου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη και του Δημάρχου Σερίφου κ. Αντώνη Αντωνάκη, έγινε η πρώτη γνωριμία μεταξύ των Μουσικών Εργαστηρίων της Σίφνου και της Σερίφου στη Σίφνο. Η γνωριμία συνέπεσε με την εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου – Καρόρη, που εμπνεύστηκε το θεσμό των Μουσικών Εργαστηρίων στα νησιά, με την ευκαιρία συμπλήρωσης δύο χρόνων από το θάνατο της στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» στον Αρτεμώνα.

Οι μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου ταξίδεψαν με τους δασκάλους τους της μουσικής και γονείς που τους συνόδευσαν και φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο των Καμαρών η διεύθυνση του οποίου ευγενικά είχε παραχωρήσει τα δωμάτια.

Τα παιδιά των δύο εργαστηρίων συνεργάστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου και τραγούδησαν μαζί στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου – Καρόρη το τραγούδι του «τρελοβάπορου», τον «ύμνο» του Συνδέσμου, που διεύθυναν οι Ντένη Δέδε και η Αμαλία Κουντούρη, η πρώτη δασκάλα του Μουσικού Εργαστηρίου που δίδαξε σε αυτό για 11 συνεχόμενα χρόνια! Στο τραγούδι συμμετείχε με ενθουσιασμό και το ακροατήριο.

Ακολούθησε ένα χαρακτηριστικό σιφνέικο δείπνο στο ξενοδοχείο του «Λεμπέση» στον Αρτεμώνα. Τη Κυριακή 2 Οκτωβρίου το πρωί τα παιδιά των 2 νησιών συγκεντρώθηκαν και πάλι στο χώρο του Μουσικού Εργαστηρίου της Σίφνου, που φέρει τον τιμητικό τίτλο Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου – Καρόρη, στο Κάτω Πετάλι και εκεί έπαιξαν μουσική, πιάνο, ξυλόφωνα, μεγαλόφωνα, τραγούδησαν, συνδυάσανε τις γνώσεις τους, γνωρίστηκαν καλύτερα μέσα από τη συνεργασία, και με τη βοήθεια των δασκάλων τους έμαθαν νέα πράγματα. Όλοι βρήκαν τη θέση τους μέσα σε αυτή την ομάδα με κοινή γλώσσα επικοινωνίας τη ΜΟΥΣΙΚΗ.

Ακολούθησε μια σύντομη ξενάγηση στα αξιοθέατα της Σίφνου, προσφορά του Δήμου, πριν οι μαθητές της Σερίφου, οι γονείς και οι δάσκαλοι τους πάρουν το καράβι της επιστροφής γεμάτα εντυπώσεις από αυτή τη νέα εμπειρία που σίγουρα κέντρισε το ενδιαφέρον τους.

Πρώτη συνάντηση και συνεργασία των Μουσικών Εργαστηρίων Σίφνου και Σερίφου

Ο Σύνδεσμος πιστεύει ακράδαντα στην αξία αυτών των ανταλλαγών μεταξύ των Μουσικών Εργαστηρίων των νησιών που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, να γνωριστούν με άλλους που μοιράζονται το ίδιο ενδιαφέρον για τη μουσική, να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να νοιώσουν μέλη της μεγάλης μουσικής οικογένειας του Συνδέσμου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από την εκδήλωση στη σελίδα του συνδέσμου στο Facebook »