Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2011

///Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2011

Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2011

2018-10-08T10:13:09+00:00

Θερινή συναυλία

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2011Στις 18 Ιουλίου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο “Στυλιανός Ρέστης” το Μουσικό Εργαστήρι Κέας διοργάνωσε συναυλία για να αποχαιρετήσει μια ακόμα δημιουργική χρονιά. Ευχάριστες μουσικές νότες ακούστηκαν από τα παιδιά του Εργαστηρίου στο πιάνο και την κιθάρα αλλά και σε όργανα, όπως το σαξόφωνο, από μαθήτρια του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας που συνεχίζει τις σπουδές της στην Αθήνα, με έργα από εποχής Μπαρόκ έως και σύγχρονων Ελλήνων και ξένων ερμηνευτών. Όλοι τους έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και το αποτέλεσμα ήταν πολύ ευχάριστο. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν ενθαρρυντική για να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή από τους μαθητές και τους δασκάλους.

Θερινά εργαστήρια

Θερινό Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης στην ΚέαΣτις 16 Σεπτεμβρίου 2011 ολοκληρώθηκαν τα καλοκαιρινά εργαστήρια γενικής μουσικής παιδείας και δημιουργικής απασχόλησης που για πρώτη φορά ο Σύνδεσμος χρηματοδότησε στο νησί της Κέας στα πλαίσια του τοπικού Μουσικού Εργαστηρίου.

Πραγματοποιήθηκαν 8 κύκλοι δημιουργικής απασχόλησης και μουσικής προπαιδείας. Στα εργαστήρια αυτά συμμετείχαν 24 παιδιά, προσχολικής ηλικίας και δημοτικού. Mέσα από το παιχνίδι έμαθαν τα μουσικά όργανα της ορχήστρας, τα φθογγόσημα, την διάρκεια ήχου, έπαιξαν με τον ρυθμό, την μίμηση, την κίνηση, αυτοσχεδίασαν κάνοντας μικρές μουσικές ορχήστρες και γενικότερα εκφράστηκαν μέσα από την κίνηση, τη μουσική, τη ζωγραφική. Ευχαριστούμε το Μάρκο Δεστέφανο, την Ισμήνη Βουτσινά και την Έλλη Ποδογύρου για τη συμμετοχή και βοήθειά τους.

Συμμετοχή σε εκδήλωση του Δήμου Κέας

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2011 και με αφορμή τις Εκδηλώσεις Μνήμης για τον Λάμπρο Κατσώνη που διοργάνωσε ο δήμος Κέας, τα παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας γέμισαν με ευχάριστες μουσικές νότες το πνευματικό κέντρο “Στυλιανός Ρέστης”. Η μουσική εκδήλωση έγινε σε συνδυασμό με τις ιστορικές αναφορές του συγγραφέα Ι. Σπανδωνή σχετικά με την σχέση του Λάμπρου Κατσώνη και της Κέας, ενώ έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών ακούστηκαν και στο τέλος της εκδήλωσης.