Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2010

///Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2010

Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2010

2018-10-11T20:28:30+00:00

Συναυλία μικτής ορχήστρας

Την Κυριακή 7 Μαρτίου 2010 πραγματοποιήθηκε η συναυλία της μικτής ορχήστρας του Μουσικού Εργαστηρίου Μούδρου, η οποία στεύθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα συναυλιών των καινούριων σχολείων Ε.Π.Α.Λ.-Γ.Ε.Λ. Μούδρου, αίθουσα πλήρως εξοπλισμένη με όλα τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα (καθώς και καμαρίνια), χωρητικότητας 200 ατόμων τουλάχιστον.

Συναυλία στο Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου

Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται συναυλία του Μ.Ε. στα μέσα της χρονιάς, ένα εγχείρημα που πολύ καιρό τώρα το είχαμε κατά νου. Και αυτό γιατί πιστεύουμε πως τα νησιά μας δεν ζουν μόνο το καλοκαίρι, αλλά όλο το χρόνο. Και η ανάγκη του κόσμου για πολιτιστικά δρώμενα είναι μεγαλύτερη τη χειμερινή περίοδο, οπότε όλοι νιώθουν αποκλεισμένοι και μόνοι. Όλοι λοιπόν το περίμεναν με χαρά και το έδειξαν εμπράκτως.

Η αίθουσα ήταν σχεδόν γεμάτη και τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν. Παρευρέθησαν ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο, τοπικοί παράγοντες και ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λήμνου.

Πρώτη φορά σε Μ.Ε. γίνεται μαθητική συναυλία με τέτοιο απαιτητικό ρεπερτόριο και χωρίς τη συμμετοχή κανενός δασκάλου ή άλλου μουσικού. Μόνοι τους οι μαθητές λοιπόν έφεραν εις πέρας ένα πρόγραμμα καθαρά συναυλιακό, και γι’ αυτό και τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε!

Θερινές συναυλίες

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2010

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι δύο συναυλίες του Μουσικού Εργαστηρίου Μούδρου στη Λήμνο, στις 26 και 27 Ιουνίου 2010, που οργανώθηκαν με τη φροντίδα των δασκάλων του Μουσικού Εργαστηρίου Κώστα Κωνσταντόπουλου (κιθάρα) και Νίκης Μπουζιωτοπούλου (πιάνο).

Στην πρώτη έπαιξαν κιθάρα και πιάνο τα 47 παιδιά του Εργαστηρίου, ατομικά και σε μικρά σύνολα. Στη δεύτερη, η προπαιδεία με μικρά παιδιά, η μικτή ορχήστρα με ξυλόφωνα, κιθάρες και πιάνο και το μουσικό συγκρότημα που έφτιαξαν μόνα τους μερικά από τα μεγαλύτερα παιδιά του εργαστηρίου ξεσήκωσαν θύελλα ενθουσιασμού στο μεγάλο ακροατήριο. Παραβρέθηκε ο Δήμαρχος, κ. Κώστας Αδαμίδης, οι γονείς των παιδιών και πολλοί φίλοι κάθε ηλικίας.

Εκ μέρους του Συνδέσμου παραβρέθηκε η Ειδική Γραμματέας του Δ.Σ. κ. Αλεξάνδρα Βρετού.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου στη σελίδα του συνδέσμου στο Facebook στην ενότητα των Εκδηλώσεων »