Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2010

///Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2010

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2010

2020-01-30T14:55:01+00:00

Η εκδήλωση για τη λήξη της πρώτης εκπαιδευτικής χρονιάς του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

28 Ιουνίου 2010. Ο χώρος καταρχάς ήταν μοναδικός. Ένα υπαίθριο θεατράκι χωρητικότητας 250 περίπου θέσεων δίπλα στο Λαογραφικό Μουσείο, με ωραιότατη θέα προς το λιμάνι. Οι κερκίδες σχεδόν γέμισαν από παιδιά, γονείς, συγγενείς και φίλους. Είχαμε επίσης τη χαρά και την τιμή να παρακολουθήσουν την εκδήλωση η Δήμαρχος κ. Συνοδινού, ο Αντιδήμαρχος κ. Αντωνάκης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σερίφου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε δύο μέρη: Το μουσικό, και το θεατρικό. Στο μουσικό πρόγραμμα, η δασκάλα πιάνου Ιωάννα Κουκοπούλου και κιθάρας Δημήτρης Χατζηγιακουμίδης είχαν την ωραία ιδέα, εκτός από τα σόλο κιθάρας και πιάνου, να σχηματίσουν, με πολύ απλές μουσικές διασκευές, ντουέτα είτε με δύο κιθάρες, είτε με κιθάρα και πιάνο, είτε πιάνο για τέσσερα χέρια καθώς και ένα πρωτότυπο “διάλογο” με 5 κιθάρες. Οι μικροί εκτελεστές και οι δάσκαλοί τους καταχειροκροτήθηκαν.

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2010

Στο θεατρικό μέρος η δασκάλα του Θεατρικού Παιχνιδιού και της μουσικής προπαιδείας Αναστασία Καραχρήστου, με έμπνευση και φαντασία, παρουσίασε μια θεατρική παράσταση βασισμένη σε δύο μύθους του Αισώπου. Τη μεταφορά των κειμένων σε θεατρική μορφή έκανε ο Παναγιώτης Αράπης ο οποίος κατάφερε να συντονίσει μαζί με την Αναστασία με μεγάλη επιτυχία 26 παιδιά ηλικίας από 4 μέχρι 12 ετών, τα οποία ενθουσίασαν τους θεατές.

Η γιορτή έκλεισε με σύντομη ομιλία της Δημάρχου η οποία τόνισε τη σημασία του Μουσικού Εργαστηρίου του Συνδέσμου και την πολιτιστική προσφορά του στο νησί. Έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους δασκάλους και μαθητές και τόνισε ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να έχει συνέχεια στο μέλλον, με την βοήθεια όλων. Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συνδέσμου παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος κ. Κ. Καγκαράκης και η κ. Τ. Σπυροπούλου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου στη σελίδα του συνδέσμου στο Facebook »