Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου 2015

///Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου 2015

Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου 2015

2018-10-11T07:07:45+00:00

Καλοκαιρινή συναυλία

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» … δεν πέφτει καρφίτσα. Το αδιαχώρητο! Αιτία: Τα παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου-Καρόρη» παρουσιάζουν την καλοκαιρινή συναυλία τους. Και είναι εκεί, στο ακροατήριο, οι γονείς, οι γιαγιάδες και οι παππούδες, οι φίλοι και οι συμμαθητές και συμμαθήτριες από το σχολείο, οι …κολλητοί τους για να τα καμαρώσουν, να τα χειροκροτήσουν, να κάνουν …εξέδρα!

Καλοκαιρινή συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου 2015Το πρόγραμμα πλούσιο και πολύωρο: Για … ορεκτικό μια «Βουτιά στο Βυθό» από τα μικρά της Ομάδας Μουσικοκινητικής Αγωγής. Ακολουθούν 35 εμφανίσεις μικρών και πιο μεγάλων παιδιών που εναλλάσσονται στο πιάνο, στην κιθάρα, στα ξυλόφωνα. Παίζουν μικρά κομμάτια για αρχάριους αλλά και μεγαλύτερα και πιο δύσκολα για τα προχωρημένα παιδιά, που χρόνια τώρα κοινωνούν των … αχράντων μυστηρίων της μουσικής. Μικροί και μεγάλες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Το αποτέλεσμα ενθουσιάζει το ακροατήριο, που δεν κουράζεται, να χειροκροτεί και να … αλληλοσυγχαίρεται για την απόδοση των παιδιών, των εγγονών, των φίλων.

«Ανακαλύπτοντας τα κυκλαδικά ειδώλια»

Στις 24 Νοεμβρίου 2015 το Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου «Φραγκίσκη-Ψαχαροπούλου Καρρόρη» είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει ένα ξεχωριστό γεγονός.

«Ανακαλύπτοντας τα κυκλαδικά ειδώλια» στη ΣίφνοΗ Ειρήνη Γοζαδίνου, εκπαιδευόμενη ερμηνεύτρια στο σεμινάριο του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου με τίτλο «Εκπαίδευση στα Μουσεία», σχεδίασε, οργάνωσε και πραγματοποίησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τα κυκλαδικά ειδώλια». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνθηκε σε μαθητές Γ’ Δημοτικού του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου. Μέσα από συμμετοχικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και διάλογο με τα παιδιά, είχε στόχο να γνωρίσουν μία συλλογή από κυκλαδικά ειδώλια και να τα συνδέσουν με τη μουσική. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είχε διάρκεια 90’ και προσφέρθηκε δωρεάν στους συμμετέχοντες μαθητές.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο ευχαρίστησε το Σύνδεσμο για τη φιλοξενία και εξέφρασε την ελπίδα για περισσότερες συνεργασίες στο μέλλον.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Οι δάσκαλοι και οι μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου “Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου – Καρόρη” το Σάββατο 12, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου καθώς και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 βγήκαν στα κάλαντα! Τα κάλαντα του εργαστηρίου, τα οποία απέσπασαν εγκωμιαστικά σχόλια, συνέθεσε η κ. Ειρήνη Γοζαδίνου και είναι τα εξής:

Χριστούγεννα με το Μουσικό Εργαστήρι ΣίφνουΣκορπά το Μουσικό Σχολειό στης Σίφνου μας κάθε χωριό
νότες για καλοτυχία να’ χετε όλοι ευτυχία.

Στα 20 φτάσαμε εδά και αν μας παν όλα καλά
στα 100 επιθυμούμε κάλαντα ξανά να πούμε.

Ζούμε σε μαύρες εποχές με αγωνία, ταραχές
μια ευχή θα πούμε μόνο ν’ απαλύνουμε τον πόνο.

Έρχεται η νέα η χρονιά και εμείς ευχόμαστε χαρά
στις ψυχές σας η γαλήνη πάντα μια φωλιά να στήνει.

Το απόγευμα του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου 2015 η χορωδία ενηλίκων του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου υπό τη διεύθυνση της Ήρμας Παπαναστασίου τραγούδησε παραδοσιακά κάλαντα στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από το δήμαρχο Σίφνου.

Τέλος, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 το Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου διοργάνωσε χριστουγεννιάτικο παζάρι στη Χριστουγεννιάτικη γωνιά στο κέντρο της Απολλωνίας.