Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2015

///Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2015

Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2015

2018-10-01T16:47:34+00:00

Μια αποκριάτικη Βασιλόπιτα

Μια αποκριάτικη Βασιλόπιτα στη Σέριφο

Την Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015 το Μουσικό Eργαστήρι Σερίφου έκοψε την πίτα του σε αποκριάτικη ατμόσφαιρα.

Παρά τη βροχή και το δυνατό αέρα οι περισσότεροι  μαθητές ήρθαν ντυμένοι αποκριάτικα. Επίσκεψη – έκπληξη έκανε στους μαθητές της η Μάγια Παπαγεωργίου για να βοηθήσει στη προετοιμασία του έργου που ετοιμάζει να παρουσιάσει το Μουσικό Εργαστήρι τον Απρίλιο στην αίθουσα της βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μαζί της ήρθε και η φίλη της μουσικός Βάσω Μιχαηλίδου, η οποία έπαιξε ακορντεόν. Οι μικροί μαθητές ενθουσιάστηκαν με τα τραγούδια και τα μουσικά παιχνίδια της γιορτής και το δωράκι για το «νικητή». Φυσικά, δεν έλειψε και η χορωδία του Εργαστηρίου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Τα μυστικά της θάλασσας στο Μέγαρο

Το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 η αίθουσα της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξένησε τη μουσικοθεατρική παράσταση του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου «Στα μυστικά της Θάλασσας».

Τα μυστικά της θάλασσας στο ΜέγαροΟ κόσμος που είχε έρθει από νωρίς είχε κυριολεκτικά κατακλύσει όλους τους χώρου και έγινε «μάχη» για την απόκτηση ενός πολύτιμου δελτίου εισόδου! Ενθουσιασμένα παιδιά, γονείς, παππούδες είχαν έρθει από τη Σέριφο και την Αθήνα για να καμαρώσουν τους μικρούς και μεγάλους καλλιτέχνες. Μέλη και φίλοι του Συνδέσμου και του Διοικητικού Συμβουλίου όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν τη προσπάθεια μαθητών, δασκάλων, γονιών και του Δήμου οι οποίοι με δύναμη, αποφασιστικότητα, σύμπνοια και ενθουσιασμό αλλά κυρίως με πολλή δουλειά κατάφεραν όλοι μαζί να προσφέρουν ένα έργο ποιότητας και ομαδικής δουλειάς. Η υποδοχή από όλους ήταν ενθουσιώδης και η εμπειρία την οποία απέκτησαν οι μικροί και μεγάλοι συντελεστές είναι ανεκτίμητη.

Αξίζει να αναφερθεί πως η ίδρυση του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου είχε ως έναυσμα τη συναυλία της Καμεράτα, ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής του ΜΜΑ, που δόθηκε στο νησί το 2009 με πρωτοβουλία του Συνδέσμου και στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της ορχήστρας αυτής. Έτσι ήταν για όλους εμάς ιδιαίτερα συγκινητικό ότι αυτή τη φορά το κατά κάποιο τρόπο δημιούργημα της ανταποκρίθηκε στο ερέθισμα που δόθηκε και ήρθε να ανταποδώσει την «επίσκεψη» στη πηγή από όπου αρχικά άντλησε…

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στο Δήμο Σερίφου, στην Υπεύθυνη Προγράμματος της Μουσικής Βιβλιοθήκης κυρία Ειρήνη Κρίκη, τους γονείς, τους δασκάλους, τα παιδιά και όλους του συντελεστές που μας πρόσφεραν αυτή τη μεγάλη χαρά!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Καλοκαιρινή συναυλία

Καλοκαιρινή συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2015

Η καλοκαιρινή μαθητική συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου 2015 στο γυμνάσιο στα Λειβαδάκια.

Στο ενδιαφέρον πρόγραμμα της συναυλίας, οι μαθητές παρουσιάστηκαν κατά βάση σε μικρά σύνολα μεταξύ τους. Επιπλέον απολαύσαμε το μουσικό – χορευτικό σκετς των μαθητών της προπαιδείας καθώς και τη χορωδία ενηλίκων. Η συναυλία είχε διάρκεια μία ώρα και ενθουσίασε όλους όσοι ήρθαν.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Χριστούγεννα

Στις 19 Δεκεμβρίου 2015, στο Άνεμος Καφέ της Σερίφου,πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου,  με τη συμμετοχή των μαθητών του πιάνου, της κιθάρας και της χορωδίας ενηλίκων.

Χριστούγεννα με το Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου

Η συναυλία ξεκίνησε με τους μικρότερους σε ηλικία μαθητές, οι οποίοι είναι οι αρχάριοι, και συνεχίστηκε με τους μεγαλύτερους και πιο προχωρημένους. Τα μουσικά κομμάτια που ακούστηκαν ήταν γνωστά παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα. Οι δάσκαλοι του πιάνου και της κλασικής κιθάρας συνεργάστηκαν άψογα με τους μαθητές και δημιούργησαν διάφορα οργανικά σύνολα, όπως πιάνο-κιθάρα, πιάνο-κιθάρα-μεταλλόφωνο. Τη γιορτή έκλεισε η χορωδία ενηλίκων «Τα Όρθια Καλαμάρια» με τη συμμετοχή όλων των μαθητών του Εργαστηρίου στο πιάνο, στην κιθάρα, στα κρουστά και στο τραγούδι, με τον κόσμο να ευχαριστιέται και να εντυπωσιάζεται από την οργάνωση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο «Άνεμος Καφέ» και τον ιδιοκτήτη του Κυριάκο Καρακατσάνη, ο οποίος παραχώρησε τον χώρο, ώστε να κυλήσει όμορφα η βραδιά με την παρουσία των κατοίκων και γονιών των μαθητών του νησιού. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους γονείς των μαθητών που ενίσχυσαν οικονομικά, μέσω του bazaar που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της γιορτής, χρήματα τα οποία θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του Εργαστηρίου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!