Γοζαδίνου Ειρήνη

//Γοζαδίνου Ειρήνη

Γοζαδίνου Ειρήνη

2023-05-29T07:53:54+00:00

Παιδαγωγός τέχνης, εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994. Είναι απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας με κατεύθυνση Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην εκπαίδευση μέσω της τέχνης με ειδίκευση στις εικαστικές τέχνες (MA) Creative Arts in Education στο Πανεπιστήμιο του Exeter, στο Ηνωμένο Βασίλειο (2019-2020).

Έχει εκπαιδευτεί στην επιμέλεια και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια συγγραφής παραμυθιού, και δημιουργικής γραφής, ιστορίας της σύγχρονης τέχνης, μουσικής στην εκπαίδευση και θεατρικού παιχνιδιού με τους Μαρία Αγγελίδου και Ελένη Σβορώνου, Κώστα Ιωαννίδη, Μάνο Στεφανίδη, Παναγιώτη Τσιρίδη και Κατερίνα Μπάστα αντίστοιχα. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει ημερίδες παιδαγωγικού περιεχομένου με θέμα τη τέχνη καθώς και τη λογοτεχνία στην εκπαίδευση. Είναι τελοιόφοιτη της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του «Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών». Έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με τη κλασική μουσική και συγκεκριμένα γνωρίζει πιάνο.

Έχει εργαστεί στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο ως ερμηνεύτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε ηλικιακές ομάδες 3 έως 12 ετών (2017-2019). Τα τελευταία χρόνια (2016-σήμερα) σχεδιάζει και εμψυχώνει εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα την ιστορία της τέχνης, το παραμύθι και τη μουσική στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου «Φουραγκίσκη – Ψαχαροπούλου Καρόρη». Συνδημιούργησε, συντόνισε και εμψύχωσε το εκπαιδευτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα «Το Μικρό και το Μεγάλο» στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου, υπό την αιγίδα και οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού τα τελευταία δυο καλοκαίρια (2021-2022). Συμμετείχε στην ομάδα των θεατροπαιδαγωγών που σχεδίασαν και υλοποίησαν το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα Μ.Α.Ρ.Ι.Κ.Α. για εφήβους (2022-2023) υπό την αιγίδα και οικονομική υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ. Εργάζεται ως εμψυχώτρια σε καλλιτεχνικές – παιδαγωγικές ομάδες όπως το «Τhea-tree», οι «Τέχνες στο Μίξερ», «Το Μουσείο Αλλιώς – Το Σπίτι των Παραμυθιών», «Απ’Ουσία» πραγματοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα σε πολιτιστικούς χώρους, βιβλιοθήκες και σχολεία. Τη φετινή σχολική χρονιά (2022-2023) συνεργάζεται με το ΚΠΙΣΝ (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) ως εμψυχώτρια στον τομέα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολικές ομάδες.