Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2015

///Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2015

Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2015

2018-10-08T16:55:53+00:00

Ανοιξιάτικη εκδρομή

Ανοιξιάτικη εκδρομή Μουσικού Εργαστηρίου ΚέαςΤην Κυριακή 3 Μαΐου 2015 οι κιθαριστές του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας υποδέχτηκαν την άνοιξη με μουσικές στη μαγευτική φύση του νησιού, που αναγεννάται ύστερα από ένα βαρύ χειμώνα. Προορισμός: ο αρχαιολογικός οικισμός της Αγ. Ειρήνης απέναντι από το Βουρκάρι κάτω από τα δέντρα και δίπλα στη θάλασσα.

Τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών και οι μουσικές τους δεν άφησαν κανέναν επισκέπτη αδιάφορο, πολύ από αυτούς ενθάρρυναν και άλλοι άκουγαν σιωπηλά με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους. Τελικός αποδέκτης όμως ήταν τα ίδια τα παιδιά που από την εμπειρία τους αυτή αντιλήφθηκαν πως η μουσική μας ενώνει και ότι είναι αναπόσπαστο μέρος της φύσης.

Συναυλία κιθαριστών στο “Μυλοπόταμο”

Συναυλία κιθαριστών Μουσικού Εργαστηρίου Κέας στο "Μυλοπόταμο"Στις 20 Αυγούστου 2015 οι κιθαριστές του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας συμμετείχαν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Κέντρου ανάδειξης αγροτικής, λαογραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς Κέας “Ο Μυλοπόταμος“.

Οι μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό, που είχε επισκεφθεί το νησί, διάσημα έργα από τον Vivaldi, τον Shοstakovich, τον Χατζιδάκι και από το ευρωπαϊκό σινεμά. Το χειροκρότημα των 150 θεατών ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τα παιδιά και το δάσκαλο και η κινητήρια δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας.

Επίσης είχαμε την χαρά να βρίσκεται δίπλα μας ένας παλιός μαθητής του Μουσικού Εργαστηρίου, ο Μάρκος Δεστέφανος, ο οποίος ύστερα από το τέλος τον σπουδών του στο Διεθνές Ίδρυμα Morzateum, δραστηριοποιείται μουσικά στην Αυστρία.

Εκδηλώσεις της πανσελήνου

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η ΚΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών Κλασικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιουλίδας, προσκάλεσαν το Μουσικό Εργαστήρι Κέας στην εκδήλωση της Πανσελήνου. Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον ποιητή Ν. Γκάτσο και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Αυγούστου 2015.

Το Μουσικό Εργαστήρι Κέας στις εκδηλώσεις της Πανσελήνου 2015Η δεκαμελής ορχήστρα των Κιθαριστών του Μουσικού Εργαστηρίου έκανε την έναρξη της εορτής με κλασικά και σύγχρονα έργα διασκευασμένα για τις κιθάρες. Στο δεύτερο μέρος συμμετείχαν 11 παιδιά κυρίως του δημοτικού που με πολύ κέφι και εργατικότητα προετοίμασαν και παρουσίασαν μελοποιημένα ποιήματα του Ν. Γκάτσου, στο πιάνο και στη χορωδία. Ακούστηκαν τα εξής κομμάτια: Γεια και χαρά σου Βενετιά, Το αστέρι του βοριά, Η μικρή Ραλλού, Έλα πάρε μου τη λύπη, Αν θυμηθείς το όνειρό μου, Χάρτινο το φεγγαράκι, Μάτια βουρκωμένα, Γιαρέμ γιαρέμ. Για άλλη μια φορά τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο,που μας έκανε την τιμή να γεμίσει και πάλι το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

200 κιθάρες για την Ελλάδα και για το Μάνο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

200 κιθάρες για την Ελλάδα και για το Μάνο στο Μέγαρο Μουσικής ΑθηνώνΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τις «200 κιθάρες» και διευθυντή τον Βαγγέλη Μπουντούνη στις 23/10/15 «Για την Ελλάδα» και 24/10/15 «Για τον Μάνο».

Συμμετείχαν τρεις γενιές δασκάλων και μαθητών του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας. Η Τερέζα Μπρίφα, από τις πρώτες δασκάλες του Μουσικού Εργαστηρίου, ο πρώην μαθητής της και σημερινός δάσκαλος Αλέξανδρος Σακίρι και η νεώτερη γενιά μαθητών Αθηνά-Ελευθερία Δεμέναγα και Δημήτρης Κοζαδίνος. Επίσης συμμετείχε κι άλλος ένας δάσκαλος του Συνδέσμου, που δίδαξε στο Μουσικό Εργαστήρι στη Κύθνο, o Μπάμπης Γούλας.