Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2014

///Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2014

Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2014

2018-10-12T10:35:19+00:00

Επίσκεψη Β. Μπουντούνη και Μ. Ραζή

Ο Βαγγέλης Μπουντούνης σε περιοδεία στα Μουσικά Εργαστήρια

Στις 9 Φεβρουαρίου 2014 είχαμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να έχουμε κοντά μας τον αγαπημένο δάσκαλο, διεθνούς φήμης σολίστ της κιθάρας, ιδρυτή της ορχήστρας «100 κιθάρες» και σπουδαίο παιδαγωγό και μουσικό Βαγγέλη Μπουντούνη καθώς και την επίσης διακεκριμένη σολίστ και καθηγήτρια κλασσικής κιθάρας Μάρω Ραζή.

Οι μαθητές, ενθουσιώδεις και ευτυχείς, έπαιξαν κιθάρα στο Β. Μπουντούνη και τη M. Ραζή, οι οποίοι μέσα στο λίγο χρόνο που τους επιτρεπόταν κατάφεραν να τους μαγέψουν. Σε συνεργασία με τους δασκάλους τους έδωσαν στα παιδιά την ευκαιρία για ένα εξαιρετικής ποιότητας μάθημα. Ο ίδιος o B. Μπουντούνης συνεχάρη τον Κώστα Κωνσταντόπουλο για το έργο του.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις επισκέψεις του Β. Μπουντούνη στη Λήμνο στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Καλοκαιρινές Συναυλίες

Η σχολική χρονιά του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου έκλεισε στις 28 και 29 Ιουνίου 2014 με το καθιερωμένο πλέον διήμερο συναυλιών των μαθητών του Εργαστηρίου.

Το Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014, ο πραύλιος χώρος του Δημοτικού Σχολείου Μούδρου φιλοξένησε τους μαθητές του τμήματος της Μουσικής Προπαιδείας οι οποίοι σήμαναν την έναρξη του διημέρου, ερμηνεύοντας παιδικά τραγούδια με κρουστά, ξυλόφωνα και χρωματιστούς ηχητικούς σωλήνες.

Καλοκαιρινές Συναυλίες Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2014Στη συνέχεια, οι μαθητές των τμημάτων κιθάρας και πιάνου ερμήνευσαν γνωστές μελωδίες του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, σόλο, για δύο κιθάρες, για 4 χέρια στο πιάνο ενώ αξιοσημείωτη ήταν η συνύπαρξη και σύμπραξη μαθητών σε μικρά σχήματα (πιάνο και κιθάρα, 3 κιθάρες), που συνδύαζε γονείς με παιδιά, μεγαλύτερα με μικρότερα αδέρφια κ.λ.π. Παρά τον άνεμο που ήταν ιδιαίτερα ισχυρός, τίποτα δε στάθηκε εμπόδιο στο έργο των παιδιών και στην καλή διάθεση όλων των παρευρισκομένων.

Το βράδυ της Κυριακής, 29 Ιουνίου 2014, η συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου άνοιξε από τη Μικτή Ορχήστρα του Εργαστηρίου που ερμήνευσε 7 κομμάτια σε ενορχήστρωση για 11 κιθάρες, 4 ξυλόφωνα και πιάνο. Το 2ο σκέλος της συναυλίας ήταν αφιερωμένο στο νεοσύστατο τμήμα της χορωδίας ενηλίκων του Μουσικού Εργαστηρίου η οποία, υπό τη διεύθυνση της Νίκης Μπουζιωτοπούλου, και με τη συνοδεία του Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου στην κιθάρα και του συναδέλφου και εξεταστή στις φετινές εξετάσεις Μαζαράκη Καλλιάνη, ερμήνευσαν τραγούδια των Α. Σακελλάριου, Ν. Γκάτσου, Ο. Ελύτη, Μ. Χατζιδάκι, Λ. Παπαδόπουλου, μελοποιημένα από τους Σ. Ξαρχάκο, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοΐζο κ.ά.

Το διήμερο αυτό πλαισιώθηκε από τους γονείς και φίλους των μαθητών και του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου, ενώ το βράδυ της Κυριακής παρών ήταν και ο απερχόμενος Δήμαρχος Λήμνου, κύριος Αντώνης Χατζηδιαμαντής.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook εδώ και εδώ!

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Στις 13 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού Λήμνου η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας, την οποία πλαισίωσε μουσικά η Μικτή Ορχήστρα του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου10 κιθάρες, 6 ξυλόφωνα, 1 πιάνο έπαιξαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες στο πρώτο μέρος, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή η Χορωδία Ενηλίκων του Μουσικού Εργαστηρίου, η οποία ερμήνευσε βυζαντινά και παραδοσιακά Λημνιά κάλαντα που επιμελήθηκε και διηύθυνε η Νίκη Μπουζιωτοπούλου με τη συνοδεία των Τάσου Νηστευτόπουλου και Χρήστου Βαλασίδη στις λύρες, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Στην κατάμεστη αίθουσα ο κόσμος απόλαυσε χειροποίητα γλυκά και τραγούδησε μαζί με τα παιδιά μας γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Ευχαριστούμε επίσης θερμά και τον ΟΕΠΑ Λήμνου για την ευγενική προσφορά στην ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης, καθώς και τον Βασίλη Κατωγούδη που επιμελήθηκε τον ήχο.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου

Στις 14 Δεκεμβρίου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Μούδρου πραγματοποιήθηκε το χριστουγεννιάτικο Bazaar του Δημοτικού Σχολείου Μούδρου, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείο του χωριού. Ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, η Μικτή Ορχήστρα και η Χορωδία Ενηλίκων επανέλαβε τη χριστουγεννιάτικη συναυλία μαζί με τη σύμπραξη του τμήματος Μουσικής Προπαιδείας του Μουσικού Εργαστηρίου. Τα 300 και πλέον άτομα γεύτηκαν αλμυρές και γλυκές λιχουδιές που ετοιμάστηκαν από τους γονείς των παιδιών του δημοτικού.

Το πρωί της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου 2014, η Μικτή Ορχήστρα και η Χορωδία Ενηλίκων μετέβησαν στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), για να μεταφέρουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στους φιλοξενούμενους του Κέντρου. Η παρουσία των μικρών παιδιών και η μουσική επένδυση της ημέρας αυτής έδωσε χαρά και ελπίδα στο Κ.Η.Φ.Η.. Στην εκδήλωση σημειώθηκε σημαντική παρουσία των Δημοτικών Αρχών.