Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2014

///Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2014

Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2014

2021-11-23T18:19:39+00:00

Επίσκεψη Β. Μπουντούνη και Μ. Ραζή

Επίσκεψη Β. Μπουντούνη και Μ. Ραζή στο Μουσικό Εργαστήρι Κέας

Οι διακεκριμένοι σολίστ κιθάρας Ευάγγελος Μπουντούνης και Μάρω Ραζή, επισκέφθηκαν το Μουσικό Εργαστήρι Κέας την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014. Παιδιά και γονείς περίμεναν με μεγάλη αγωνία την επίσκεψη αυτή και προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ο Ευ. Μπουντούνης άκουσε τα παιδιά τον καθένα ξεχωριστά αλλά και όλους μαζί με την ορχήστρα και τους ενθάρρυνε για την πρόοδο και την προσπάθειά τους. Τα παιδιά και ο δάσκαλός τους, Αλέξης Σακίρι, από την μεριά τους ένιωσαν μεγάλη ικανοποίηση χαρά και αυτοπεποίθηση από την εμπειρία αυτή και απέκτησαν ένα μεγάλο κίνητρο για να συνεχίσουν το έργο τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Καλοκαιρινή Συναυλία

Πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουλίου 2014, στο Πνευματικό Κέντρο «Στ. Ρέστης» στην Κορησσία Κέας, η γιορτή λήξης των μαθημάτων του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας για τη χρονιά 2013-2014.

Καλοκαιρινή Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2014

Στη γιορτή αυτή πήραν μέρος μαθητές και μαθήτριες του Εργαστηρίου σε πιάνο και κιθάρα, από μικρά παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική παίζοντας στα μαθήματα της προπαιδείας, έως μεγάλους ανθρώπους, ενήλικες, εργαζόμενους, γονείς οι ίδιοι, που θέλησαν να θυμηθούν ή και να συνεχίσουν ίσως τα νεανικά τους όνειρα για μια μουσική παιδεία.

Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ήταν κατάμεστη από κόσμο, γονείς συγγενείς, φίλους των παιδιών, εκπροσώπους της σημερινής και της επερχόμενης Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και απλούς κατοίκους του νησιού που ήρθαν να δουν…. τι γίνεται μ’ αυτό το Μουσικό Εργαστήρι. Έκανε εντύπωση πόσο όλοι οι μαθητές, μικροί και μεγάλοι, θέλησαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους χωρίς κανένα δισταγμό, «τρακ» ή αυτή την αγωνία «αν θα τα καταφέρουν». Όλοι έδειχναν αποφασισμένοι να δείξουν ότι γι’ αυτούς, η μουσική και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόοδος τους σ’ αυτόν τον τομέα, ήταν όχι απλά ένα «μάθημα» αλλά τρόπος ζωής ενταγμένος στην καθημερινότητα τους.

Περισσότεροι από 40 μαθητές διαφορετικών ηλικιών δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε πιάνο και κιθάρα και έπαιξαν αξιόλογα κομμάτια κλασσικής ή/και έντεχνης μουσικής, σ’ αυτά τα δύο όργανα με τη συνδρομή των δασκάλων τους Ηώς Αδαμοπούλου και Αλέξανδρου Σακίρι.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Εκδηλώσεις της πανσελήνου

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η ΚΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών Κλασικών Αρχαιοτήτων προσκάλεσε το Μουσικό Εργαστήρι Κέας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιουλίδας, να συμμετάσχει στην εκδήλωση της Πανσελήνου, αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014.

Το Μουσικό Εργαστήρι Κέας στις εκδηλώσεις της πανσελήνου 2014

Η χαρά και ο ενθουσιασμός ήταν τεράστια. Τα παιδιά προετοίμασαν μελοποιημένα ποιήματα του Οδ. Ελύτη: το τρελοβάπορο, το θαλασσινό τριφύλλι, το χελιδόνι, το παράπονο, την ποδηλάτισσα. Αφού ενημερώθηκαν για την ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή, με πολύ σεβασμό και κέφι σχεδίασαν επίσης ζωγραφιές πάνω σε στίχους του ποιητή που εκτέθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Η έκπληξη μας ήταν πολύ μεγάλη όταν μας ζητήθηκε η “αφίσα” αυτή να μείνει στο Μουσείο!

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 30 παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου. Η ανταπόκριση του κόσμου, ιδιαίτερα των ντόπιων, την βραδιά αυτή ήταν μεγάλη. Πάνω από 540 άτομα ήρθαν να θαυμάσουν το Μουσείο,να τιμήσουν τον ποιητή και να δουν τα παιδιά μας.

Ο Δήμος Κέας για άλλη μια χρονιά στήριξε την συνεργασία αυτή και ντόπιοι φορείς και ιδιώτες συμμετείχαν προσφέροντας κεράσματα. Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο και ιδιαίτερα την κα. Μ. Κουτσουμπού που μας έδωσε την ευκαιρία αυτή για άλλη μια χρονιά και που στηρίζει με τόση φροντίδα και αγάπη το Μουσικό Εργαστήρι,καθώς και όλο το προσωπικό του Μουσείου που υποδέχτηκε τα παιδιά με πολύ καλοσύνη,υπομονή και ευγένεια.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Το Μουσικό Εργαστήρι Κέας στο “Μυλοπόταμο”

Στις 24 Αυγούστου 2014 το Μουσικό Εργαστήρι Κέας συμμετείχε για μια ακόμα φορά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Κέντρου ανάδειξης αγροτικής, λαογραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς Κέας “Μυλοπόταμος”. Η συναυλία του έχει γίνει πια αναπόσπαστο τμήμα των θερινών εκδηλώσεων, στις οποίες συμμετέχουν σημαντικοί καλλιτέχνες κάθε καλοκαίρι.

Το Μουσικό Εργαστήρι Κέας στο

Το αμφιθέατρο γέμισε με ανθρώπους όλων το ηλικιών οι οποίοι απόλαυσαν γνωστά τραγούδια και ορχηστρικά κομμάτια από τους μαθητές του Εργαστηρίου. Στο τέλος της συναυλίας το θερμό χειροκρότημα τους και το πλατύ χαμόγελό τους έδωσαν στους συντελεστές της εκδήλωσης τη μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά την οικογένεια Μουζάκη, εμπνευστές και δημιουργούς του Λαογραφικού Μουσείου Κέας και ιδιαίτερα στον Ανδρέα Μουζάκη, μαθητή του Εργαστηρίου μας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

Στις 21 Δεκεμβρίου 2014 το Μουσικό Εργαστήρι Κέας διοργάνωσε την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του, στο Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης». Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μουσικές από το τμήμα της προπαίδειας, το πιάνο και την ορχήστρα των κιθαριστών πλημμύρισαν την αίθουσα, δίνοντας έτσι το στίγμα των εορτών στο νησί αλλά και στα ίδια τα παιδιά που τόσο το έχουν ανάγκη.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας

Ο δάσκαλος της κιθάρας Αλέξανδρος Σακίρι και η δασκάλα πιάνου Ηώ Αδαμοπούλου, από κοινού ευχαρίστησαν θερμά το Δήμαρχο Κέας κ. Γιάννη Ευαγγέλου, που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του, για το ενδιαφέρον του για τα παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου και τις ανάγκες τους,  την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής, κ. Ρίτσα Μορφωνιού που τους ενθάρρυνε με τόση ευγένεια και καλή διάθεση, την Πρόεδρο της κοινωφελούς, κα. Μαρία Ξυδοπούλου, που με τη θετική της διάθεση δίνει λύσεις σε όλα τα πρακτικά ζητήματα και όχι μόνο, την κα. Ρένα Βελισσαροπούλου, επικεφαλής της μειοψηφίας, που δεν παραλείπει με ευαισθησία να είναι κοντά στις εκδηλώσεις του Εργαστηρίου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνθηκε στην κ. Ελένη Τσιόγκα για την ανεκτίμητη βοήθειά της και την προσφορά της και στις κ. Κατερίνα Δεμένεγα και Καφεδιά Σίμου, που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με πολύ διάθεση και κέφι. Τέλος είναι πολύτιμη η διάθεση για προσφορά και συμπαράσταση της κ. Ζωζώς Μουζάκη και της κ. Σοφίας Μπερκέτη, που πάντα είναι παρούσες με δίκη τους πρωτοβουλία, προτού καν χρειαστεί να ζητηθεί!

Στα πλαίσια της γιορτής έγινε και η λαχειοφόρος αγορά με τη βοήθεια των γονιών και τη γενναιοδωρία των φίλων του Εργαστηρίου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!