Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Τήνου 2012

///Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Τήνου 2012

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Τήνου 2012

2019-07-26T20:22:35+00:00

Μια μαγική βραδιά έζησαν στις 3 Αυγούστου 2012, όσοι βρέθηκαν στην συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου της Τήνου. Στο θεατράκι της Στενής, στο ψηλότερο σημείο του χωριού, κάτω από ένα γεμάτο φεγγάρι, 14 παιδιά από τα Μουσικά Εργαστήρια, ΤήνουΛήμνουΙκαρίας και Σαντορίνης και μαθητές κιθάρας από την Αθήνα, ενώθηκαν σε μια κοινή συναυλία. Έπαιξαν και τραγούδησαν κλασικά και παραδοσιακά κομμάτια με κιθάρες, φλογέρες, βιολί και μεταλλόφωνα. Συμμετείχε η Αμαλία Κουντούρη, σολίστ φλάουτου, που δίδαξε για τα πρώτα 12 χρόνια λειτουργίας του στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου – Καρόρη». Συμμετείχε επίσης η Ματίνα Κοτσιφού που συνόδευσε μαθητές της από το Μουσικό Εργαστήρι της Σαντορίνης. Η συναυλία εντάχτηκε στο Φεστιβάλ του Δήμου Τήνου με καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Θέμη Ροδαμίτη που προλόγισε την βραδιά.

250 θεατές χειροκρότησαν την εκδήλωση, που περιείχε επίσης κείμενα του Jaques Lacarriere, σαν φόρο τιμής του Φεστιβάλ στον συγγραφέα και ελληνιστή, φίλο της Τήνου, που χάθηκε πρόσφατα.

Το ιδιαίτερο στοιχείο αυτής της συναυλίας ήταν ότι, για 4 ημέρες, έφερε κοντά μεταξύ τους παιδιά από διαφορετικά νησιά. Γνωρίστηκαν, αντάλλαξαν εμπειρίες, ξεναγήθηκαν στο νησί, πέρασαν μια βραδιά τραγουδώντας με τα παιδιά της Στενής, καλεσμένα από τον Πολιτιστικό της Σύλλογο “Τσικνιάς“, και τέλος ένωσαν τις προσπάθειες και τις ικανότητές τους, ώστε να γίνουν ένα μουσικό σύνολο με αξιώσεις και υψηλή ποιότητα. Η επιτυχία της όλης δράσης οφείλεται, κατά ένα μεγάλο μέρος, στην Αλίκη Νταή, δασκάλας κλασικής κιθάρας στο Μουσικό Εργαστήρι της Τήνου, που ανέλαβε την προετοιμασία την οργάνωση και τον συντονισμό της σε συνεργασία με τους άλλους δασκάλους και ιδιαίτερα με τον κύριο Ροδαμίτη.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση στη σελίδα του συνδέσμου στο Facebook »