Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2012

///Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2012

Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2012

2021-11-23T18:22:34+00:00

Θερινή συναυλία

Στις 6 Ιουλίου 2012 έγινε η συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στη Κορησσία.

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2012Μια πραγματική «κυψέλη» παιδιών όλων των ηλικιών που έσφυζε από χαρά παρουσίασε στο πολυπληθές ακροατήριο μέσα και έξω από την αίθουσα τη δουλειά που είχαν ετοιμάσει για αυτή την ημέρα. Η τάξη της προπαιδείας με το σπίτι της «Κυρίας Μουσικής», ένα απολαυστικό μουσικό δρώμενο με τραγούδι και νότες, οι μαθητές του πιάνου και της κλασικής κιθάρας, ατομικά η σε συνεργασία με άλλους μαθητές έδειξαν τη σημαντική πρόοδο που έχουν κάνει όχι μόνο ατομικά αλλά και ως σύνολο γεγονός που εκτιμήθηκε πολύ από τους παριστάμενους που τους χειροκρότησαν με ενθουσιασμό. Τη συναυλία παρακολούθησαν η Αντιδήμαρχος Κέας και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κυρία Ρένα Βελισσαροπούλου, η πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου κυρία Μαρία Κωνσταντινίδη και η κυρία Σμαράγδα Αναστασιάδη, μέλος του Συνδέσμου.

Της συναυλίας είχαν προηγηθεί η «εξετάσεις» των παιδιών. Για την αξιολόγηση των μαθητών του πιάνου συμμετείχε η κυρία Μαριέττα Μαρτάκου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο δάσκαλος της κλασσικής κιθάρας Έρβιν Αλέξη Sakiri υπήρξε ένας από τους πρώτους μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας που ακολούθησε μουσική καριέρα όπως και ο Μάρκος Δαστέφανος που σήμερα είναι και αυτός σολίστ, δάσκαλος κλασικής κιθάρας και είναι αυτός που αξιολόγησε τη πρόοδο των μαθητών στο όργανο αυτό. Επίσης δύο μαθήτριες, η Σταυρίνα Πατιτή και η Έλλη Ποδογύρου ετοιμάζονται για το πτυχίο πιάνου. Αυτές είναι σημαντικές επιτυχίες και τίτλοι «τιμής» για όλους τους δασκάλους που έχουν τόσα χρόνια δουλέψει στο νησί και που σήμερα η Ηώ Αδαμοπούλου πιάνο και ο Έρβιν Αλέξη Sakiri κιθάρα μέσα από δύσκολες συνθήκες προσφέρουν με συνέπεια και αφοσίωση τον καλύτερο τους εαυτό.

Η κυρία Σμαράγδα Αναστασιάδη, μέλος του συνδέσμου, μας έστειλε τις εντυπώσεις της από τη συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου της Κέας σε μια συγκινητική ηλεκτρονική επιστολή:

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2012Την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012 έγινε η γιορτή του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας, ενώ είχαν προηγηθεί το πρωί της ίδιας ημέρας, οι «εξετάσεις» όλων των μαθητών για τη χρονιά 2011-2012.

Ε, λοιπόν ήταν ειλικρινά πολύ συγκινητικό να βλέπεις τα μικρά δαχτυλάκια ν’ ακουμπούν τρέμοντας απ’ την αγωνία – αν θα τα «πάνε καλά», τα πλήκτρα του πιάνου – ή ν’ ακουμπούν απαλά–απαλά τις χορδές της κιθάρας, αγωνιώντας για τον ήχο που θα άκουγαν…ποιοι; Μα όλοι εμείς που τα βλέπαμε και τα ακούγαμε. Ο Μάρκος και η Μαριέττα, «οι εξεταστές», ή η Ηώ και ο Αλέξης, οι δάσκαλοι τους, η Σμαράγδα και η κ. Κωνσταντινίδη απ’ το Σύνδεσμο των Φίλων που ταξίδεψαν από την Αθήνα μόνο και μόνο για να τους δουν και να τους ακούσουν. Έβαλαν λοιπόν τα δυνατά τους να μας εντυπωσιάσουν και τα κατάφεραν. Έπαιζαν μετρώντας από μέσα τους ή χόρευαν πάνω στο κάθισμα του πιάνου, κρατώντας το ρυθμό. Έπαιξαν όχι μόνο το δικό τους κομμάτι αλλά και ότι άλλο μπορούσαν να θυμηθούν χωρίς παρτιτούρες.

Το απόγευμα η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Κορησσίας ήταν γεμάτη από παιδιά, γονείς και φίλους, που παρακολούθησαν μια πραγματική γιορτή της μουσικής με τα παιδιά να παίζουν είτε ατομικά, είτε σε σύνολα, με ένα μόνο όργανο ή σε συνδυασμούς πιάνου – κιθάρας, αξέχαστα κομμάτια από παιδικά ή δημοτικά έως Beethoven και Bach. Δάσκαλοι και μαθητές, σημερινοί και πρώην, η Ηώ, ο Αλέξης, ο Μάρκος, η Σταυρίνα, η Έλλη, όλοι μαζί εκεί να παίζουν και να χαίρονται σαν μια παρέα μαζί με τα «παιδιά τους», την Αθηνά, τη Μαρία Νεφέλη, τη Βικτωρία αλλά και τον Αρτιόν, τον Δημήτρη και τον Παναγιώτη και όλα τα παιδιά που αυτή τη στιγμή δεν αναφέρονται τα ονόματα τους. Όταν ήρθε η ώρα του τέλους με την μεγάλη υπόκλιση παιδιών και δασκάλων, αναρωτήθηκα μήπως θα έπρεπε εμείς να υποκλιθούμε μπροστά τους για ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τις στιγμές και την ικανοποίηση που μας έδωσαν.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του συνδέσμου στο Facebook »

Συμμετοχή σε εκδήλωση του Δήμου

Στις 13 Ιουλίου 2012 και με αφορμή τις Εκδηλώσεις Μνήμης για τον Λάμπρο Κατσώνη που διοργάνωσε ο δήμος Κέας, τα παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας γέμισαν με ευχάριστες μουσικές νότες το πνευματικό κέντρο “Στυλιανός Ρέστης”. Η μουσική εκδήλωση έγινε σε συνδυασμό με τις ιστορικές αναφορές των συγγραφέων Βρανά Γκρέκα και Μαρίας Χιονάτου – Μουζάκη σχετικά με την σχέση του Λάμπρου Κατσώνη και της Κέας, ενώ έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών ακούστηκαν και στο τέλος της εκδήλωσης.

Θερινό Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης στην ΚέαΘερινό Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης

Στις 29 Αυγούστου 2012 ολοκληρώθηκαν τα καλοκαιρινά εργαστήρια γενικής μουσικής παιδείας και δημιουργικής απασχόλησης που για δεύτερη φορά ο Σύνδεσμος χρηματοδότησε στο νησί της Κέας στα πλαίσια του Μουσικού Εργαστηρίου.

Πραγματοποιήθηκαν 6 κύκλοι δημιουργικής απασχόλησης και μουσικής προπαιδείας. Στα εργαστήρια συμμετείχαν 30 παιδιά, προσχολικής ηλικίας και δημοτικού σε δύο τμήματα. Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά έμαθαν τα μουσικά όργανα της ορχήστρας, τα φθογγόσημα, την διάρκεια ήχου, έπαιξαν με τον ρυθμό, την μίμηση, την κίνηση, αυτοσχεδίασαν κάνοντας μικρές μουσικές ορχήστρες και γενικότερα εκφράστηκαν μέσα από την κίνηση, τη μουσική, τη ζωγραφική.

Συναυλία στον Αρχαιολογικό Μουσείο Κέας

Στις 31 Αυγούστου 2012 το Μουσικό Εργαστήρι Κέας συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η ΚΑ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με τίτλο “Του Φεγγαριού και του Έρωτα“. Το Μουσικό Εργαστήρι της Κέας ύστερα από την πρόκληση του Υπουργείου Πολιτισμού με μεγάλη χαρά συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Κέας στην Ιουλίδα.

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Κέας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέας 2012Τα παιδιά του Εργαστηρίου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό δίνοντας την δυνατότητα στον επισκέπτη να θαυμάσει τα αρχαιολογικά ευρήματα του νησιού με την μελωδία του πιάνου και της κιθάρας. Σύμφωνα με τις αναφορές των αρμοδίων του Μουσείου, πάνω από 200 άτομα επισκέφτηκαν τον χώρο της εκδήλωσης. Η εμπειρία που αποκόμισαν οι μαθητές του Εργαστηρίου καθώς και η χαρά, ήταν πολύ μεγάλη: τους δόθηκε η δυνατότητα να εκφραστούν μέσα από τα έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών καθώς επίσης να προβάλουν τις μουσικές του δυνατότητες κάτω από το φως του φεγγαριού.

Ευχαριστούμε προσωπικά, αλλά και εκ μέρους όλων των παιδιών, την κ. Μαρία Κουτσουμπού, Αρχαιολόγο ΚΑ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, για την καλή της διάθεση, την πρόσκληση και την ένθερμη υποστήριξη και το ενδιαφέρον για το μουσικό μας εργαστήριο. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κ. Ελένη Τσιόγκα, συντηρήτρια στο Μουσείο, που μας σκέφτηκε και μας πρότεινε για αυτήν την γιορτή και που με πολύ κέφι μας βοήθησε σε ό,τι κι αν χρειαστήκαμε. Ευχαριστούμε πολύ και την κ. Βασιλική Δεμένεγα, Φύλακα του Μουσείου, για την συμπαράσταση της. Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να μην ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τον Δήμο Κέας και ειδικά την κ. Ρένα Βελισσαροπούλου που μας στηρίζει και μας τιμά κάθε φορά με την παρουσία της.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του συνδέσμου στο Facebook »