Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2012

///Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2012

Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2012

2020-01-30T14:53:14+00:00

Βασιλόπιτα στο Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου

Βασιλόπιτα στο Μουσικό Εργαστήρι ΣερίφουΣτις Μαρτίου 2012 τα τμήματα του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου στα οποία διδάσκει η Ιωάννα Β. Κουκοπούλου (πιάνο, θεωρία, χορωδία) έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο που γίνονται τα μαθήματα παρουσία του δημάρχου Σερίφου κ. Αντώνη Αντωνάκη. Παρόντες όλοι οι μαθητές μικροί και μεγάλοι. Τυχερή της βραδιάς η Σοφία Ρώτα στην οποία έτυχε το φλουρί και κέρδισε μια «μουσική» κούπα.

Η βραδιά από κοπή πίτας εξελίχθηκε σε μουσική βραδιά. Τη σκυτάλη πήρε η χορωδία ενηλίκων η οποία με τη συνοδεία των νεαρών μαθητών και τραγούδια Χατζηδάκι, γέμισε μουσική το χώρο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του συνδέσμου στο Facebook »

Θερινή συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2012

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2012

Οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν το χειμώνα και εμπόδισαν πολλές φορές, με τα απαγορευτικά των πλοίων, τη μετάβαση των δασκάλων Ιωάννας Κουκοπούλου και Δημήτρη Χατζηγιακουμίδη στη Σέριφο, δεν σταμάτησαν ούτε στις 19 Ιουνίου 2012 για τη συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου, με συνέπεια να μην πραγματοποιηθεί στο πανέμορφο θεατράκι του νησιού. Παρ’όλα αυτά, η συναυλία έγινε με επιτυχία και δημιούργησε μια πολύ ζεστή και ενθουσιώδη ατμόσφαιρα με όρθιους και τα παιδιά καθισμένα οκλαδόν στο πάτωμα στο Γυμνάσιο της Σερίφου στο λιμάνι. Κοντά μας είχαμε και τον πάντα παρόντα Δήμαρχο κ. Αντώνη Αντωνάκη και μέλη της Δημοτικής Αρχής και φυσικά τους γονείς και φίλους των παιδιών.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιελάμβανε κομμάτια για πιάνο και κιθάρα, κλασικά και παραδοσιακά, ελληνικά και ξένα που εναλλάσσονταν. Τα παιδιά του πιάνου έπαιξαν κομμάτια σόλο ή για τέσσερα χέρια και τα παιδιά της κιθάρας κομμάτια σόλο, ντούο και ένα κομμάτι για τρεις κιθάρες που συνέθεσε ο δάσκαλός τους Δημήτρης Χατζηγιακουμίδης. Στη συνέχεια η Ιωάννα Κουκοπούλου παρουσίασε τη νεοσύστατη χορωδία ενηλίκων «Τα όρθια καλαμάρια» που παρασύροντας το ακροατήριο με τα τραγούδια της, έκλεισε τη γιορτή.

Η συναυλία έκλεισε με σύντομη ομιλία του Δημάρχου ο οποίος τόνισε τη σημασία του Μουσικού Εργαστηρίου του Συνδέσμου για την πολιτιστική του προσφορά στο νησί και έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους δασκάλους και τους μαθητές. Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συνδέσμου παραβρέθηκε η κ. Τατιάνα Σπυροπούλου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του συνδέσμου στο Facebook »