Σεμινάριο κρουστών στο Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου

///Σεμινάριο κρουστών στο Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου

Σεμινάριο κρουστών στο Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου

2024-06-04T14:48:22+00:00

Στις 25 Μαΐου 2024, το Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου είχε τη χαρά να φιλοξενήσει τον μουσικό και εκπαιδευτικό Δημήτρη Αλεξίου στο κάτω διδακτήριο (νηπιαγωγείο) Σερίφου για ένα σεμινάριο κρουστών.

Το διαδραστικό σεμινάριο του Δημήτρη Αλεξίου αναπτύχθηκε σε τρεις ενότητες και ταξίδεψε μικρούς (από 3 χρονών!) και μεγάλους στον κόσμο των κρουστών οργάνων και της ρυθμολογίας! Στα πρώτα δύο μέρη οι συμμετέχοντες άκουσαν και έπαιξαν κρουστά! Στο τρίτο μέρος του σεμιναρίου, που απευθυνόταν σε εφήβους και ενήλικες, ο Δημήτρης Αλεξίου μετέδωσε γνώσεις ανάγνωσης και γραφής του ρυθμού, καθώς και παραδοσιακά μοτίβα από την χώρα μας!

Στο σεμινάριο συμμετείχαν μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου (και της χορωδίας), γονείς των μαθητών, μέλη του συλλόγου Ανδρομέδα και άλλοι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι της Σερίφου! Όλοι εξέφρασαν την επιθυμία να παρακολουθήσουν και νέα σεμινάρια και δεν ήταν λίγοι οι πρόθυμοι να μάθουν κρουστά όργανα!

Ευχαριστούμε θερμά τον Δημήτρη Αλεξίου που τίμησε το Εργαστήρι με την παρουσία του καθώς και τον δήμο Σερίφου που έκαναν αυτή την δράση πραγματικότητα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το σεμινάριο κρουστών στη σελίδα του Εργαστηρίου στη facebook.