Ο Ν. Κυπουργός και η Ε. Κουνάδη στο Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου

///Ο Ν. Κυπουργός και η Ε. Κουνάδη στο Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου

Ο Ν. Κυπουργός και η Ε. Κουνάδη στο Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου

2024-06-02T19:58:02+00:00

Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, ο αύλειος χώρος του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου είχε τη μεγάλη χαρά και τιμή να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει για ένα μοναδικό μουσικό και εκπαιδευτικό εργαστήρι το μεγάλο συνθέτη Νίκο Κυπουργό και την ηθοποιό και τραγουδίστρια Ελίτα Κουνάδη. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας της παιδικής όπερας “Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει” της Εθνικής Λυρική Σκηνής.

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Εργαστηρίου έπαιξαν, τραγούδησαν, άκουσαν, έμαθαν και διδάχθηκαν πολλά σπουδαία πράγματα!

Τόσο ο Νίκος Κυπουργός όσο και η Ελίτα Κουνάδη εξέφρασαν την επιθυμία τους να λειτουργήσουν ως αρωγοί επικοινωνίας και συνεργασίας του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου με τα αντίστοιχα της Βορείου Ελλάδας και των άλλων νησιών του ΒΑ Αιγαίου.  Μια τέτοια συνεργασία θα συντελέσει όχι μόνο στην εξέλιξη των μουσικών συνόλων αλλά και στη δημιουργία δεσμών, που στο μέλλον θα βάλουν τα θεμέλια για μουσικά δρώμενα που θα ενώνουν τέτοιες προσπάθειες από διαφορετικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, οι μικροί μαθητές του τμήματος πιάνου είχαν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά ζωντανά, στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα», μια παιδική όπερα: το μιούζικαλ “Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει” του Νίκου Κυπουργού σε παραγωγή της Εθνικής Λυρική Σκηνής. Οι υπέροχες μουσικές, τα φανταχτερά κοστούμια και τα λυρικά κείμενα εντυπωσίασαν τους μικρούς μουσικούς, που είχαν την ευκαιρία στο τέλος να γνωρίσουν από κοντά και να συνομιλήσουν με τη διακεκριμένη σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου!

Τέτοιες συναντήσεις, στο ακριτικό νησί της Λήμνου, γεμίζουν μικρούς και μεγάλους με αισιοδοξία και με δύναμη να συνεχίσουν το έργο τους!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη στη σελίδα του Εργαστηρίου στο Facebook εδώ και εδώ!