Ο Καρυοθραύστης από το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου

///Ο Καρυοθραύστης από το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου

Ο Καρυοθραύστης από το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου

2020-01-30T09:41:19+00:00

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στον χώρο εκδηλώσεων του ΓΕΛ – ΕΠΑΛ Μούδρου, η καθιερωμένη μας πλέον, χριστουγεννιάτικη μουσική παράσταση, με φετινό θέμα το κλασικό παραμύθι του Καρυοθραύστη, υπό τους ήχους της γνωστής Σουίτας του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι.

Η Μικτή Ορχήστρα, αποτελούμενη από μαθητές ηλικιών 8 έως 13 ετών, ερμήνευσε με κλασικές κιθάρες, πιάνο, toy piano, melodica και ξυλόφωνα, τα κομμάτια της γνωστής Σουίτας, όπως τα “Overture”, “March”, “Arabian Dance”, “Dance of the Reed Flutes”, “Waltz of the flowers”, “Dance of the Sugar Plum Fairy” και πολλά άλλα, συνοδευόμενα πάντα από την αφήγηση των κοριτσιών της Παιδικής μας Χορωδίας, σε κείμενα του Γερμανού συγγραφέα Hoffmann, από το γνωστό παραμύθι “The Nutcracker and the Mouse King”.

Η κατάμεστη αίθουσα και το παρατεταμένα θερμό χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος της παράστασης, ήταν η καλύτερή ανταμοιβή, μετά από ένα μήνα προσπάθειας και πρόβας.

Οι καθηγητές του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου Νίκη Μπουζιωτοπούλου, Κώστας Κωνσταντόπουλος και Μάκης Kαλλιάνης ευχαριστούν τον ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου για την στήριξή του, το ΓΕΛ – ΕΠΑΛ Μούδρου για την παραχώρηση του χώρου και το φίλο και συνεργάτη κ. Θύμιο Γουδέλλη, για το εξαιρετικό αποτέλεσμα που προσφέρει πάντα στη ρύθμιση του ήχου και των φώτων, τους γονείς και τους μαθητές, καθώς και τον κόσμο που στηρίζει το Μουσικό Εργαστήρι σε κάθε του προσπάθεια.

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Εργαστηρίου στο Facebook!