Ξενάγηση στην έκθεση «Ελληνική Μόδα – 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας»

//Ξενάγηση στην έκθεση «Ελληνική Μόδα – 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας»

Ξενάγηση στην έκθεση «Ελληνική Μόδα – 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας»

2019-12-02T07:06:48+00:00

Τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου παρακολούθησαν στις 20 Νοεμβρίου 2019 ξενάγηση στην έκθεση με θέμα «Ελληνική Μόδα – 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας» που οργανώνει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου».

Μια ιδιαίτερη ξενάγηση στο κόσμο της ιστορίας της μόδας και του πολιτισμού από τις αρχές του αιώνα μέχρι σήμερα με τον μοναδικό τρόπο της Κατερίνας Κορρέ – Ζωγράφου που πάντα μας “ζωγραφίζει” το πλαίσιο μέσα στο οποίο παρουσιάζονται κάθε φορά τα εκθέματα που επισκεπτόμαστε! Ανακαλύψαμε φορέματα γνωστών ραπτικών οίκων της εποχής του δεύτερου κυρίως τμήματος του 20ου αιώνα, ένα επίσημο ένδυμα της Α.Μ. Άννας – Μαρίας, πρώην Βασίλισσας της Ελλάδας και άλλα ωραιότατα βραδινά και καθημερινά φορέματα τα οποία αποτελούν μέρος της μεγάλης συλλογής της Ιωάννας Παπαντωνίου, σκηνογράφου ενδυματολόγου, όνειρα της οποίας είναι να ιδρύσει ένα Μουσείο αφιερωμένο στην Ελληνική ενδυμασία.

Η κυρία Κορρέ επεσήμανε την αξία αυτής της συλλογής, καθώς αναδεικνύει τις κοινωνικές συνθήκες της κάθε εποχής καθώς και την καθοριστική επιρροή που είχε η αρχαία και η βυζαντινή φορεσιά στην διαμόρφωση της έμπνευσης των δημιουργών των γυναικείων ενδυμάτων του 20ου αιώνα.