Απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού Ζωγραφικής 2018-2019

/, Νέα/Απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού Ζωγραφικής 2018-2019

Απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού Ζωγραφικής 2018-2019

2019-10-07T11:17:11+00:00

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.& Μ. Θεοχαράκη φιλοξένησε για δέκατη συνεχή χρονιά την απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού Ζωγραφικής 2018-2019 με θέμα: «Θαλασσινά Τραγούδια».

Η Κριτική Επιτροπή, που απαρτιζόταν από τον σημαντικό ζωγράφο Αλέκο Λεβίδη, τη γνωστή ζωγράφο – σκιτσογράφο Έλλη Σολομωνίδη – Μπαλάνου, και τη ζωγράφο και μέλος του Συνδέσμου Καίτη Παπαθωμοπούλου, αξιολόγησε 588 έργα παιδιών παιδιών δημοτικών σχολείων νησιών και παράκτιων πόλεων και βράβευσε τα εξής:

Παιδιά 9-12 ετών

  • 1ο βραβείο: Δέσποινα Νεαμονίτη, με τίτλο «Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας της Χίου Αυτοκράτορας», ΣΤ΄ τάξη 3ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδων Χίου
  • 2ο βραβείο: Κράσι Ανέστι, με τίτλο «Αχ Θάλασσά μου σκοτεινή», ΣΤ΄ τάξη Δημοτικού Σχολείου Μούδρου Λήμνου
  • 3ο βραβείο: Φαίη Παπαϊωάννου, με τίτλο «Ο γλάρος και η βάρκα» Δ΄ τάξη Δημοτικού Σχολείου Δελασάλ, Ερμούπολης Σύρου

Παιδιά 6-9 ετών

  • 1ο βραβείο: Ιγνατία Παπαδοπούλου, με τίτλο «Το ηλιοβασίλεμα» Δ’ τάξη Δημ. Σχολείου Καλλονής Λέσβου
  • 2ο βραβείο: Κωνσταντίνος Λεμονάκης, με τίτλο «Ο Βυθός» Β’ τάξη Δημοτικού Σχολείου Ανάφης Κυκλάδων
  • 3ο βραβείο: Ιωάννα Βρούλη, με τίτλο «Η βαρκούλα του ψαρά» Γ1 τάξη 11ου Δημ. Σχολείου Ρόδου

Η εκδήλωση, αφιερωμένη στη μνήμη της Ελένης Μερκάτη-Δρακοπούλου, μέλους, πιστής φίλης και μεγάλης ευεργέτιδας του Συνδέσμου, πέρα από την αναγνώριση της προσπάθειας που κατέβαλαν τα παιδιά που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό έδωσε «βήμα» στην ποιότητα και στον πολιτισμό μέσα σε ατμόσφαιρα μνήμης και αναγνώρισης.

Η συμμετοχή του διακεκριμένου ζωγράφου Αλέκου Λεβίδη στην απονομή των βραβείων, τα οποία επέδωσε ο ίδιος, ήταν ιδιαίτερα τιμητική. Προλογίζοντας, αναφέρθηκε με μεστό συνοπτικό λόγο στην «αλήθεια» που αυθόρμητα μεταδίδει κάθε μικρό παιδί όταν χωρίς παρεμβάσεις εκφράζεται μέσα από το έργο του και το πόσο σημαντικό είναι αφήνουμε ελεύθερη αυτή την έκφραση και τη φαντασία του.

Το πρόγραμμα ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο οι δύο ταλαντούχοι πιανίστες, ο Δημήτρης Κινόπουλος και ο Σταύρος Δρακόπουλος. Ερμήνευσαν με τέσσερα χέρια δύο απαιτητικά έργα: το “Μαθητευόμενο Μάγο” του Paul Dukas και 6 μέρη από το “Καρναβάλι των Ζώων” του Camille Saint-Saens. Μάλιστα το τελευταίο ήταν ιδιαιτέρως επίκαιρο, αφού η 4η Οκτωβρίου γιορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων,  ημέρα γιορτής του Αγ. Φραγκίσκου της Ασίζης, προστάτη των ζώων! Ιδιαίτερα η ενθουσιώδης ήταν η ανταπόκριση του 2χρονου ακροατή με τα συνεχή ξεσπάσματα χαράς και ενθάρρυνσης προς του 2 καλλιτέχνες! Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε η αγάπη του για τη μουσική να τον συντροφεύει σε όλη του τη ζωή.

Ευχαριστούμε τους πολλούς μας φίλους οι οποίοι θέλησαν με τη συμμετοχή τους να τιμήσουν τους βραβευμένους μαθητές και τη μνήμη της Ελένης Μερκάτη-Δρακοπούλου, δίνοντας μας έτσι την ευκαιρία να μοιραστούμε στιγμές αληθινής απόλαυσης και συγκίνησης.

Τα βραβευμένα έργα ζωγραφικής των παιδιών ήταν εκτεθειμένα στο Café Merlin, όπου οι φίλοι του Συνδέσμου είχαν την ευκαιρία να τα θαυμάσουνΕυχαριστούμε για ακόμα μια φορά το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.& Μ. Θεοχαράκη για τη φιλοξενία!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!