Απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού Ζωγραφικής 2017

/, Νέα/Απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού Ζωγραφικής 2017

Απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού Ζωγραφικής 2017

2019-04-02T05:29:34+00:00

Όπως κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» οργάνωσε και φέτος το διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά, ηλικίας δημοτικού σχολείου, νησιών και παράκτιων πόλεων με θέμα «Η Μουσική της Φύσης».

Την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.& Μ. Θεοχαράκη φιλοξένησε για ένατη συνεχή χρονιά τη γιορτή βράβευσης των έργων που επελέγησαν. Παιδιά από τη Ζάκυνθο, τη Ρόδο, το Γύθειο, και την Λευκάδα ήταν εκεί για να παραλάβουν τα βραβεία τους.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τον κ. Βασίλη Θεοχαράκη στους εξής:

Απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού Ζωγραφικής 2017

Παιδιά 9-12 ετών:

  •  1ο βραβείο: «Θαλασσινή αύρα» Γεωργία Χουλιάρα, ΣΤ΄ τάξη Δημοτικού Σχολείου Παντοκράτορα Ζακύνθου

  • 2ο βραβείο: «Ζακυνθινή Φύση», Φιλάνθη Παπαδάτου, ΣΤ΄ τάξη Δημοτικού Σχολείου Παντοκράτορα Ζακύνθου

  • 3ο βραβείο: «Η νύχτα» – Ιωάννα Κουκιάλι, ΣΤ΄ τάξη 1ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου

 Παιδιά 6-8 ετών:

  • 1ο βραβείο: «Η μουσική στο δάσος» Άγγελος Χριστοδουλάκης, Α΄ τάξη 17ου Δημ.Σχολείου Πόλεως Ρόδου

  • 2ο βραβείο: «Ο ήχος των φλαμίνγκο στη λιμνοθάλασσα της Λευκάδας» Αγγελίνα Μαργέλη, Β΄ τάξη 1ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας

  • 3ο βραβείο: «Η μουσική του τρελομάρτη» Πέτρος Σιδηράς, Α’ τάξη 17ου Δημ. Σχολείου Πόλεως Ρόδου

Άκη Μποτσαρόπουλο & Βάσια Χατζηγιαννάκη

Συνολικά εστάλησαν στην κριτική επιτροπή 915 έργα από 42 σχολεία από τη νησιωτική και παράκτια Ελλάδα.

Την επίδοση των βραβείων ακολούθησε το μικρό ρεσιτάλ πιάνου από τον κ. Άκη Μποτσαρόπουλο και στη συνέχεια η κ. Βάσια Χατζηγιαννάκη παρουσίασε ένα δικό της παραμύθι με τίτλο «Ο γίγαντας κι εγώ», εμπνευσμένο από την μουσική της φύσης. Τη μουσική επέλεξε η Τζουλιέττα Καρόρη.

Επιλεγμένα έργα ζωγραφικής των παιδιών ήταν εκτεθειμένα στον χώρο του Ιδρύματος.

Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά τα μέλη της κριτικής επιτροπής ζωγράφο Βασίλη Θεοχαράκη, σκιτσογράφο Έλλη Σολομωνίδη – Μπαλάνου και ιστορικό τέχνης Καίτη Παπαθωμοπούλου. Ευχαριστεί επίσης θερμά τον Φώτη Παπαθανασίου, Διευθυντή του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.& Μ. Θεοχαράκη, τον Άκη Μποτσαρόπουλο και τη Βάσια Χατζηγιαννάκη για την πολύτιμη συμβολή τους στο καλλιτεχνικό μέρος του προγράμματος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Επίσκεψη στο ατελιέ της Μάριας Μπαχά

Ως μια επιπλέον προσφορά προς τους νικητές του Διαγωνισμού, ο Σύνδεσμος οργάνωσε την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 μια επίσκεψη στο ατελιέ της ζωγράφου και εικονογράφου Μάριας Μπαχά. Λόγω του εργάσιμου της ημέρας τα περισσότερα παιδιά που βραβεύθηκαν δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν. Οι τυχερές που κατάφεραν να περάσουν ένα ενδιαφέρον πρωινό ήταν η Γεωργία Χουλιάρα από την Ζάκυνθο και η Ιωάννα Κουκιάλι από το Γύθειο.

Η Μάρια τις υποδέχθηκε με χαμόγελο στον μικρό, μαγικό, ιδιωτικό της χώρο, όπου τα πολλά αντικείμενα γύρω μαρτυρούσαν τις πολύπλευρες ασχολίες της (σκηνικά, κοστούμια, κ.λ.π.). Τους έδειξε βιβλία που έχει εικονογραφήσει, τις ανέβασε στο πατάρι για να δουν πίνακές της και τους εκμυστηρεύθηκε πόσο σημαντικό γι’αυτή είναι να έχει τη δική της γωνιά. Τους μίλησε και τους έδειξε διαφάνειες από τους ζωγράφους που αγαπά, Μόραλη, Τσαρούχη, David Hockney, Mαντζαβίνο.

Η συνάντηση έγινε σε ατμόσφαιρα φιλική και προσωπική και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν για το πώς, και γιατί, τους αρέσει να ζωγραφίζουν, και να ρωτήσουν, πώς από δω και πέρα μπορούν την αγάπη τους αυτή να την καλλιεργήσουν. Η Μάρια τους τόνισε ότι ζωγραφίζοντας πρέπει να είναι ο εαυτός τους και να εκφράζονται ελεύθερα, όπως αυτές αισθάνονται. Στη συντροφιά ήταν και η ιστορικός τέχνης Καίτη Παπαθωμοπούλου στην οποία οφείλουμε την γνωριμία και την επίσκεψή μας στη Μάρια Μπάχα. Την ευχαριστούμε θερμά!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!