Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2017

///Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2017

Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2017

2020-01-30T14:56:07+00:00

Ο σολίστ Δημήτρης Κουρζάκης στο Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου

Ο σολίστ Δημήτρης Κουρζάκης στο Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου

Στις 20 Μαΐου 2017, ο Δημήτρης Κουρζάκης επισκέφθηκε για ακόμα μια φορά τη Σέριφο.

Οι μαθητές κιθάρας του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να παίξουν στον κ. Κουρζάκη και να κάνουν ένα ατομικό μάθημα, μικρής ή μεγαλύτερης διάρκειας, ανάλογα με το επίπεδο, μα υψηλής ποιότητας. Οι μαθητές δούλεψαν με ενθουσιασμό και ευχαρίστηση με τον κ. Κουρζάκη και ο ίδιος δίδαξε επί πέντε συναπτές ώρες μαθητές όλων των ηλικιών, με αμείωτη ενέργεια! Η δάσκαλος κιθάρας του Εργαστηρίου Βασίλης Λάμης ήταν εκεί για να εμψυχώσει και να πλαισιώσει την προσπάθειά τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Ένα μύθο θα σας πω: Μουσική παράσταση

Χάρη στη χορηγία του John S. Fafalios Foundation, το Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου ευτύχησε να έχει την πολύτιμη συνεργασία της μουσικού και συγγραφέα Μαριβίτας Γραμματικάκη με τους δασκάλους Ιωάννα Κουκοπούλου και Βασίλη Λάμη.

Ένα μύθο θα σας πω: Μουσική παράσταση Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2017

Η μουσική παράσταση «Ένα μύθο θα σας πω…», σε κείμενα και στίχους δικούς της Μαριβίτας Γραμματικάκη, πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου 2017. Όταν ο ήλιος άρχισε να φεύγει και ο κόσμος, γονείς, αδέλφια, συγγενείς και φίλοι, άρχισαν να γεμίζουν το θεατράκι του Συλλόγου Σεριφίων με την πανέμορφη θέα. Η μουσική παράσταση ξεκίνησε με τα μικρότερα παιδιά, που πάντα μας κερδίζουν με την απλότητά τους. Με κρουστά και πνευστά όργανα μας διηγήθηκαν την «Ιστορία του Αρκούδου» που δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Στη συνέχεια του προγράμματος, στην «Ιστορία της σοφής Κουκουβάγιας» που σώζει το δάσος που κινδύνεψε να χαθεί, τα μεγαλύτερα παιδιά μας έδωσαν μια πλήρη παράσταση συμμετέχοντας με αφήγηση, με κομμάτια στο πιάνο και κιθάρα, με τρίγωνο και με τους περίφημους μουσικούς σωλήνες! Το πρώτο μέρος τελείωσε με μονολόγους και συνοδεία πιάνου με θέμα τις ιδιαιτερότητες των χρωμάτων του «Ουράνιου Τόξου».

Ένα μύθο θα σας πω: Μουσική παράσταση Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2017Στο δεύτερο μέρος είχαμε το μύθο του Δία, της Δανάης και του γιου της Περσέα που εκτυλίσσεται στη Σέριφο. Η Μαριβίτα κατάφερε να συνδυάσει να ακουστούν από τη χορωδία ενηλίκων τα «Όρθια Καλαμάρια» γνωστά και αγαπημένα τραγούδια και ταυτόχρονα να δώσει στους χορωδούς ρόλους αφήγησης των μυθικών προσώπων.

Η μουσική παράσταση είχε μεγάλη επιτυχία, ο κόσμος χειροκρότησε θερμά, τα σχόλια που ακούστηκαν ήταν πολύ θετικά και οι συντελεστές πλαισιώθηκαν από συγγενείς και φίλους με αγάπη και ενθουσιασμό. Ανάμεσα στο κοινό είχαμε τον αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Γεροντάρη, τη Δ/ντρια του Γυμνασίου-Λυκείου Δήμητρα Μπούρτζινου, τη Καθηγήτρια Ανθή Παπανικολάου και τη Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Μαρία Παπαζαχαροπούλου που ήρθαν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους και που πάντα μας παραστέκονται.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Χριστουγεννιάτικη συναυλία

Χριστουγεννιάτικη συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 το Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου πραγματοποίησε την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του στο Anemos cafe που για μια ακόμη φορά πολύ πρόθυμα μας παραχώρησε ο ιδιοκτήτης του κ. Κυριάκος Καρακατσάνης.

Την εκδήλωση άνοιξαν οι μικρότεροι μαθητές του εργαστηρίου τραγουδώντας και παίζοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ακολούθησαν τα μεγαλύτερα παιδιά παίζοντας σε σύνολα συνδυάζοντας τους ήχους του πιάνου, της κιθάρας και των κρουστών. Τη βραδιά έκλεισε η χορωδία των ενηλίκων “Τα Όρθια Καλαμάρια” που μάγεψε και συγκίνησε το κοινό.

Φεύγοντας πήραμε ως δώρο την αίσθηση ότι ήταν με διαφορά η καλύτερη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook και video στο κανάλι του Συνδέσμου στο YouTube.