Απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού Ζωγραφικής 2016

/, Νέα/Απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού Ζωγραφικής 2016

Απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού Ζωγραφικής 2016

2019-04-02T05:30:30+00:00

Βράβευση νικητών για το Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2016Όπως κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» οργάνωσε και φέτος το διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά, ηλικίας δημοτικού σχολείου, νησιών και παράκτιων πόλεων με θέμα «Ένα όνειρο που είδα».

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.& Μ. Θεοχαράκη φιλοξένησε για όγδοη συνεχή χρονιά τη γιορτή βράβευσης των έργων που επελέγησαν. Στις 8 Μαΐου 2017 όλα τα παιδιά από τη Λευκωσία, το Λουτράκι, τη Ρόδο, το Γύθειο, τη Λέρο και την Ιστιαία ήταν εκεί για να παραλάβουν τα βραβεία τους από τα χέρια των μελών της κριτικής επιτροπής που απάρτιζαν οι εξής:

Το έργο της μαθήτριας Βαλάσιας- Μαρίας Μιχαλάκη από το Δημ. Σχολείο Φανών Ρόδου κρίθηκε ως εξαιρετικό και βραβεύτηκε εκτός συναγωνισμού.

Τα υπόλοιπα βραβεία απονεμήθηκαν στους εξής:

Απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού Ζωγραφικής 2016Παιδιά 9-12 ετών:

  • 1ο βραβείο: Άννα-Μαρία Μεγάλου, ΣΤ΄ τάξη 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου
  • 2ο βραβείο: Δανάη Βάρλα, Ε΄ τάξη 3ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου Λακωνίας
  • 3ο βραβείο: Χρήστος Νικολάου, Ε΄ τάξη Δημοτικού Σχολείου Αγίου Βασιλείου Κ. Β΄ – Στρόβολος Λευκωσίας

 Παιδιά 6-8 ετών:

  • 1ο βραβείο: Θωμάς Μπουντούρης, Α1 τάξη 17ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου
  • 2ο βραβείο: Μαρία Μωράκη, Β΄ τάξη Δημοτικού Σχολείου Ξηροκάμπου Λέρου
  • 3ο βραβείο: Τριανταφύλλη Θηβαίου, Α΄ τάξη 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιστιαίας

Συνολικά εστάλησαν στην κριτική επιτροπή 1.418 έργα από 84 σχολεία από τη νησιωτική και παράκτια Ελλάδα και την Κύπρο.

Βράβευση νικητών για το Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2016Την επίδοση των βραβείων ακολούθησε διαδραστική παρουσίαση του Μουσικού Παραμυθιού της Μαριβίτας Γραμματικάκη, σε μουσική Νίκου Ξανθούλη, με τίτλο «Το νησί της χαράς» (Εκδ. Καλέντη) από τις περιπέτειες του γίγαντα Ασηλάμπα Ντελασύ, με αφήγηση και μουσική συνοδεία από πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο και μικτή χορωδία!

Επιλεγμένα έργα ζωγραφικής των παιδιών ήταν εκτεθειμένα στον χώρο του Ιδρύματος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Επίσκεψη στο ατελιέ του Βασίλη Σελιμά

Ως μια επιπλέον προσφορά προς τους νικητές του Διαγωνισμού, ο Σύνδεσμος οργάνωσε μια επίσκεψη στο εργαστήρι του ζωγράφου Βασίλη Σελιμά, στις 9 Μαΐου 2017.

επίσκεψη στο εργαστήρι του ζωγράφου Βασίλη Σελιμά

Πέντε γονείς και οκτώ παιδιά (εκ των οποίων τα έξι διακρίθηκαν στον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής του Συνδέσμου), ήταν η ομάδα που είχε την τύχη να γνωρίσει το νέο ταλαντούχο, πολύ ξεχωριστό και ζεστό καλλιτέχνη Βασίλη Σελιμά. Τα παιδιά από την πρώτη στιγμή αισθάνθηκαν πολύ άνετα μαζί του. Τους έδειξε τα διάφορα είδη χρωμάτων (ακρυλικά, τέμπερες, ακουαρέλες κλπ.) και τον τρόπο να τα αναμιγνύουν. Τους μίλησε αναλυτικά για μερικούς από τους πίνακές του και για το πώς επέλεξε το θέμα του. Τους παρότρυνε να παρατηρούν τον κόσμο και τα πράγματα γύρω τους και από εκεί να επιλέγουν τα θέματά τους. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο το ενδιαφέρον τους να μάθουν κάτι παραπάνω, μεγάλωνε. Ήταν ένα μαγευτικό πρωινό και τα παιδιά έφυγαν γεμάτα εικόνες, ερεθίσματα και γνώσεις για την ζωγραφική. Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά τον καλλιτέχνη γι’ αυτή την ανεκτίμητη προσφορά.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!