Καλοκαιρινή Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2016

///Καλοκαιρινή Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2016

Καλοκαιρινή Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2016

2020-01-30T14:50:52+00:00

Οι βοριάδες, και φέτος, καθόρισαν το χώρο της καλοκαιρινής Συναυλίας του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου, που πραγματοποιήθηκε τελικά στις 5 Ιουλίου 2016 στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου στο Λιβάδι, ο οποίος γέμισε με περισσότερους από 100 ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Τα παιδιά άρχισαν να μαζεύονται από νωρίς χαρούμενα αλλά και ανήσυχα για το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειάς τους. Γονείς, αδέλφια, συγγενείς και φίλοι γέμισαν την αυλή και το πρόγραμμα ξεκίνησε με τα μικρότερα παιδιά, που πάντα ενθουσιάζουν το κοινό, σε γνωστά παιδικά τραγούδια, πότε σόλο πιάνο και πότε σόλο κιθάρα. Στη συνέχεια, τα μεγαλύτερα παιδιά, ερμήνευσαν προσφιλή τραγούδια (παραδοσιακά μέχρι τζαζ) από το διεθνές και εγχώριο ρεπερτόριο, σε σόλο πιάνο και σόλο κιθάρα, καθώς και με τη συμμετοχή των δασκάλων τους (Ιωάννα Κουκοπούλου -πιάνο, Βασίλη Λάμη και Σοφοκλή Ευαγγελάτο – κιθάρα) σε ντούο πιάνο-κιθάρα ή δύο κιθάρες, ή σε τρίο με δύο κιθάρες και πιάνο, καθώς και πιάνο, κιθάρα, τύμπανα. Το τέλος του προγράμματος κλείνει πάντα η χορωδία των ενηλίκων “Τα Όρθια Καλαμάρια” που το ακροατήριο χαίρεται να τραγουδά μαζί τους, χαμηλόφωνα.

Αυτή τη φορά όμως, είχαμε και μια έκπληξη. Η Ιωάννα Κουκοπούλου (ντραμς), ο Σοφοκλής Ευαγγελάτος (ηλεκτρική κιθάρα) και η Μαρία Ραφαέλα Παναγάκη (φιλική συμμετοχή – σαξόφωνο) μας αιφνιδίασαν ευχάριστα, προσφέροντάς μας μια σύντομη συναυλία τζαζ που όλοι απολαύσαμε.

Η Συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου είχε, κατά γενική ομολογία, μεγάλη επιτυχία και το ακροατήριο καταχειροκρότησε τα παιδιά, τους χορωδούς, τους δασκάλους και την μικρή ορχήστρα τζαζ.

Θερμά ευχαριστήρια στον Αντώνη Κουζούπη που κάλυψε όλες τις ανάγκες μας για ήχο και ήταν εκεί για πολλές ώρες βοηθώντας μας, καθώς και στον Μανώλη Γεροντάρη που μας βοήθησε στις μεταφορές όσων χρειαζόμασταν.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους δασκάλους για όλη την προσπάθεια. Φέτος ήταν ένας δύσκολος χειμώνας με πολλές απεργίες και ακυρώσεις δρομολογίων που δυσκόλεψαν τους δασκάλους να πραγματοποιήσουν τα μαθήματά τους όπως θα ήθελαν. Παρ’ όλες τις δυσκολίες, αυτό που κανείς αισθάνεται είναι ότι όλη αυτή η προσπάθεια έχει αποτέλεσμα. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η ικανοποίηση όταν βλέπεις ότι τις εκδηλώσεις του Μουσικού Εργαστηρίου υποστηρίζουν με την παρουσία τους όχι μόνο οι σημερινοί μαθητές, αλλά και παλιοί μαθητές. Για εμάς η παρουσία τους έχει μεγάλη σημασία και τους ευχαριστούμε.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!