Θερινές συναυλίες Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2015

///Θερινές συναυλίες Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2015

Θερινές συναυλίες Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2015

2018-10-12T10:02:17+00:00

Κοντοπούλι

Το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου αποδέχτηκε την πρόσκληση της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Κοντοπουλίου, κ. Μαρίας Μπουτλούκου, προκειμένου να συμμετάσχει με το Τμήμα της Χορωδίας Ενηλίκων στην καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου στις 12 Ιουνίου 2015.

Με αφορμή το αφιέρωμα που πραγματοποίησε το σχολείο στον Γιάννη Ρίτσο, η Χορωδία Ενηλίκων συμμετείχε με τρία τραγούδια από το έργο “Το Καπνισμένο Τσουκάλι”, μελοποιημένα από το Χρήστο Λεοντή. Ο Γιάννης Ρίτσος έγραψε το εν λόγω έργο στο Κοντοπούλι της Λήμνου, τον τόπο εξορίας του ποιητή.

Κοντοπούλι – Ατσική

Καλοκαιρινές συναυλίες Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2015Το καλοκαίρι του 2015 το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου κατάφερε να “ταξιδέψει” τις πρόβες της Μικτής Ορχήστρας σε χωριά του νησιού, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο νησί να γνωρίσει καλύτερα το Μουσικό Εργαστήρι, καθώς και στους μαθητές την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να συμμετέχουν σε “ανοιχτές πρόβες” σε κεντρικές πλατείες χωριών του νησιού. Οι ανοιχτές αυτές πρόβες ονομάστηκαν “Κυριακές στην Πλατεία“! Έτσι, στις 14 και 21 Ιουνίου 2015, το Μουσικό εργαστήρι ταξίδεψε στο Κοντοπούλι και την Ατσική αντίστοιχα. Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Μαρινάκη, που διέθεσε ένα λεωφορείο για την μεταφορά της ορχήστρας,τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσικής που μας βοήθησαν με την παραχώρηση ρεύματος, τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στις πλατείες που μας αγκάλιασαν τόσο ζεστά!

Μούδρος

Στις 27 και 28 Ιουνίου 2015 το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου πραγματοποίησε τις καθιερωμένες συναυλίες που σηματοδοτούν το τέλος της σχολικής χρονιάς. Οι συναυλίες πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μούδρου.

Καλοκαιρινές συναυλίες Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2015

Το Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 το Μουσικό Εργαστήρι παρουσίασε το τμήμα της Μουσικής Προπαιδείας σε ένα “ταξίδι στον κόσμο”, καθώς και τους μαθητές των τμημάτων της κλασικής κιθάρας και του πιάνου σε solo, duo και trio. Την Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015 οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Μουσικού Εργαστηρίου συνεχίστηκαν με τη συναυλία της Μικτής Ορχήστρας και της Χορωδίας Ενηλίκων, ένα τμήμα το οποίο διανύει το 2ο χρόνο ζωής του, με τη συμμετοχή πλέον 15 κυριών. Και οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα τουΟργανισμού Εκπαίδευσης διά βίου μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ο.Ε.Π.Α.) του Δήμου Λήμνου, ο οποίος μερίμνησε για το φωτισμό και την ηχοληψία των δύο συναυλιών.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook εδώ και εδώ!

Το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου στο Μετόχι της Παλιάς Μητρόπολης

Μετόχι της Παλιάς Μητρόπολης

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εκδηλώσεων του Δήμου Λήμνου και του Ο.Ε.Π.Α. για το καλοκαίρι του 2015, το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου, στις 22 Αυγούστου 2015 επανέλαβε την καλοκαιρινή συναυλία της Μικτής Ορχήστρας και της Χορωδίας Ενηλίκων, στο Μετόχι της Παλιάς Μητρόπολης, στην περιοχή Καρπάσι – Λιβαδοχώρι.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook! (Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από το Βασίλη Παπάζογλου.)