Βράβευση νικητών για το Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2014

/, Νέα/Βράβευση νικητών για το Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2014

Βράβευση νικητών για το Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2014

2020-10-22T06:32:34+00:00

Όπως εδώ και είκοσι χρόνια τώρα, ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» οργάνωσε το διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά, ηλικίας δημοτικού σχολείου, νησιών και παράκτιων πόλεων με θέμα «Ζωγραφίζω τη Μουσική».

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.& Μ. Θεοχαράκη φιλοξένησε και φέτος – για έκτη συνεχή χρονιά – τη γιορτή βράβευσης των έργων που επελέγησαν. Στις 25 Μαΐου 2015 όλα τα παιδιά από το Λουτράκι, την Αμάρυνθο, τη Λέρο, την Ικαρία, τη Χαλκίδα και το Κιάτο ήταν εκεί για να παραλάβουν τα βραβεία τους από τα χέρια του κυρίου Βασίλη Θεοχαράκη, που συμμετείχε και στην επιτροπή αξιολόγησης των έργων!

Την Κριτική Επιτροπή απάρτιζαν οι εξής:

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στους εξής:

  • Α΄ βραβείο – Νικολέττα Ματσιμάνη από το 2ο Δημ. Σχολείο Λουτρακίου
  • Β΄ βραβείο – Τάσος Ζάνιος, Αριστοτέλης Μερτζανίδης και Νίκος Κριτσιώτης από το 1ο Δημ. Σχολείο Αμαρύνθου
  • Γ΄ βραβείο – Αριάδνη Κωστοπούλου από το Δημ. Σχολείο Λακκίου Λέρου
  • 1ος Έπαινος – Λευτέρης Καρνέρης και Παναγιώτης Πυροβολικός από το 1ο Δημ. Σχολείο Αγ. Κηρύκου
  • 2ος Έπαινος – Ερμιόνη Γκόδα από το 8ο Δημ. Σχολείο Χαλκίδας
  • 3ος Έπαινος – Χριστιάννα Μπουραντάνη από το 4ο Δημ. Σχολείο Κιάτου

Συνολικά εστάλησαν στην κριτική επιτροπή 786 έργα από συνολικά 54 σχολεία και συλλόγους.

Βράβευση νικητών για το Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2014Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από ένα Διαδραστικό Μουσικό Ταξίδι, που είχε το ίδιο θέμα με τον φετινό διαγωνισμό: 40 παιδιά συμμετείχαν σε αυτό με ενθουσιασμό και γνώρισαν, με βιωματικό τρόπο, τα εννέα μέρη του μουσικού έργου “Ο Μολδάβας” του Β. Σμέτανα. Με την καθοδήγηση των μουσικοπαιδαγωγών Ολυμπίας ΠαπαπαναγιώτουΧριστίνας Σπυριδάκη και Άννας Βαφειάδου, έμαθαν, μεταξύ πολλών άλλων, ότι οι συνθέτες χρησιμοποιούν, αντί για πινέλα και χρώματα, νότες και ηχοχρώματα. Οι αναμνηστικές καρτέλες, που πήραν μαζί τους, θα γεμίσουν ζωγραφιές, εμπνευσμένες από το μουσικό αυτό έργο. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την εκτέλεση του “Μολδάβα” στο πιάνο, από τη Χριστίνα Σπυριδάκη και την Ολυμπία Παπαπαναγιώτου, σε μεταγραφή του συνθέτη για τέσσερα χέρια.

Η βραδιά ήταν μαγική αφιερωμένη στους μικρούς καλλιτέχνες ως μια ιδιαίτερή διάκριση η οποία θα μείνει αξέχαστη σε μικρούς και μεγάλους!

Παράλληλα οργανώθηκε στις 25 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2015 έκθεση στο πρώτο όροφο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.& Μ. Θεοχαράκη με τα βραβευμένα και άλλα επιλεγμένα έργα των παιδιών που πήραν μέρος στο φετινό διαγωνισμό.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό μας, τους μαθητές, τους δασκάλους τους, τους γονείς, τα μέλη της κριτικής Επιτροπής, τις μουσικοπαιδαγωγούς οι οποίες αφιλοκερδώς και με πολύ κέφι υλοποίησαν το μουσικό διαδραστικό πρόγραμμα και το κοινό που παρακολούθησε τη γιορτή και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας για εθελοντική ενίσχυση του έργου μας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!