Μια πρωτότυπη διάλεξη και μια πολυποίκιλη συναυλία

///Μια πρωτότυπη διάλεξη και μια πολυποίκιλη συναυλία

Μια πρωτότυπη διάλεξη και μια πολυποίκιλη συναυλία

2018-11-12T07:14:07+00:00

Στις 11 Ιουλίου 2014 το πρωινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, με σεμινάρια κιθάρας και πιάνου πραγματοποιήθηκε κανονικά. Προστέθηκε μάλιστα μια ειδικού ενδιαφέροντος παρέμβαση του κιθαρίστα, δασκάλου κιθάρας για πολλά χρόνια στα Μουσικά Εργαστήρια του Συνδέσμου, αλλά και αποφοίτου της Φαρμακευτικής Σχολής Περικλής Σακελλαρίδη με θέμα «Οι ασθένειες των κιθαριστών». Την παρουσίαση παρακολούθησαν τόσο μαθητές όσο και δάσκαλοι μουσικής και βοηθός του εισηγητή παραστάθηκε ο κιθαρίστας και γενικός χειρουργός Ανδρέας Καρακατσάνης!

Εκεί που έγινε η «ανατροπή», ευτυχώς μόνο τεχνικού χαρακτήρα, ήταν στο χώρο εξέλιξης του βραδινού προγράμματος που ήταν αφιερωμένο στη Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου Καρόρη. Ένα γερό μπουρίνι αέρα, από εκείνα που δεν σπανίζουν στις Κυκλάδες – τι Κυκλάδες θα ήταν άλλωστε; – δεν επέτρεψε να παρουσιαστεί η συναυλία στο ύπαιθρο. Το πρόγραμμα μεταφέρθηκε επειγόντως και εκ των ενόντων στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου», που όμως αποδείχτηκε πολύ μικρή τόσο για το πλήθος των θεατών, όσο όμως και για το μεγάλο αριθμό «των κιθαριστών των Μουσικών Εργαστηρίων», που έκλεισαν τη βραδιά.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μ. Κωνσταντινίδη, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της ιδρύτριας των Μουσικών Εργαστηρίων Φραγκίσκης Ψαχαροπούλου – Καρόρη, στο σπουδαίο μουσικοπαιδαγωγικό έργο της και στους λόγους που της αφιερώθηκε το Φεστιβάλ. Στη συνέχεια ήρθε το ρεσιτάλ του Αλέξανδρου Σακίρι, βραβευμένου κιθαρίστα σήμερα και δάσκαλου στο Μουσικό Εργαστήρι της Κέας, από το οποίο ξεκίνησε ως μαθητής! Ακολούθησαν ένα «τρίο» που αποτελείτο από τους Μαρία Βουτσινά, Στέλιο Κονδυλάκη και Γιώργο Κούλια και στη συνέχεια ένα εξαιρετικό ντουέτο από τη Μαίρη Νικολάου και τον Αντρέα Καρακατσάνη. Η έκπληξη της βραδιάς (γιατί ήταν πολλές οι εκπλήξεις σε αυτό το Φεστιβάλ), ήταν η παρουσία της μαθήτριας κιθάρας και τραγουδιού, Ελεάννας Κωνσταντά.

Την εκδήλωση έκλεισαν οι String Demons (Κωνσταντίνος Μπουντούνης και Λυδία Μπουντούνη) με μια δική τους, πρωτότυπη μεταγραφή για «Τα ματόκλαδα σου λάμπουν» του Μάρκου Βαμβακάρη. Οι ίδιοι – ο Κωνσταντίνος με το τσέλο του και η Λυδία στο βιολί – είχαν συνοδέψει την ορχήστρα των κιθαριστών, που έπαιξε υπό την διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη.