Σεμινάρια, ανοιχτή συζήτηση και αναγεννησιακή μουσική

///Σεμινάρια, ανοιχτή συζήτηση και αναγεννησιακή μουσική

Σεμινάρια, ανοιχτή συζήτηση και αναγεννησιακή μουσική

2018-11-12T07:10:07+00:00

Το πρωί της 10ης Ιουλίου 2014 οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Στο σχολείο του Αρτεμώνα πραγματοποιήθηκε το ουσιαστικό εκπαιδευτικό μέρος του Φεστιβάλ, τα σεμινάρια κιθάρας από τον Βαγγέλη Μπουντούνη και την Μάρω Ραζή, ενώ στο Μουσικό Εργαστήρι «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου-Καρόρη» της Σίφνου ο Διονύσης Μαλλούχος δίδαξε με το δικό του μοναδικό τρόπο τους μαθητές πιάνου του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου Καρόρη».

RitornelloΣτον ίδιο χώρο φιλοξενήθηκε η έκθεση με επιλεγμένα έργα των μαθητών του Δημοτικού από τα νησιά και τις παράκτιες πόλεις που συμμετείχαν το 2013 στον ετήσιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Συνδέσμου «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» με θέμα “Αγαπημένες εικόνες του τόπου μου”.

Η βραδινή εκδήλωση άρχισε στην αυλή του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου-Καρόρη» με ανοικτή συζήτηση: εισηγητές ήταν οι συνεργάτες του Τρίτου Προγράμματος Τζουλιέττα Καρόρη και Διονύσης Μαλλούχος και θέμα “Ραδιόφωνο και μουσική παιδεία: η περίπτωση του Τρίτου”. Στη συζήτηση συμμετείχε με ενδιαφέρον το κοινό.

Ακολούθησε μία ιδιαίτερη συναυλία αναγεννησιακής και μπαρόκ μουσικής του συνόλου Ritornello, με τους Αμαλία Κουντούρη (φλάουτο με ράμφος), Αλέξανδρο Κάλκο (αρχιλαούτο και μπαρόκ κιθάρα) (πρώτους δασκάλους του Μουσικού Εργαστηρίου) και τον Βασίλη Τιγγιρίδη (θεόρβη), που μάγεψαν το πολυπληθές κοινό.

Μία ιδιαίτερη συναυλία δόθηκε χθες στο Κάτω Πετάλι από τους Ritornello (Αμαλία Κουντούρη / φλάουτο με ράμφος – Αλέξανδρος Κάλκος / αρχιλαούτο & μπαρόκ κιθάρα – Βασίλης Τιγγιρίδης / θεόρβη)! Passacaglio του Maurizio Cazzati στις #MeresMousikis …

Δημοσιεύτηκε από Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας – Friends of the Greek Island στις Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014