Αρχή με έκθεση σκίτσων και “τακίμι”

///Αρχή με έκθεση σκίτσων και “τακίμι”

Αρχή με έκθεση σκίτσων και “τακίμι”

2018-10-14T21:29:53+00:00

Σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού, χαράς και συναδέλφωσης δεκάδων παιδιών, δασκάλων μουσικής και διακεκριμένων μουσικών από πολλά νησιά και πόλεις της χώρας, άρχισαν στις 9 Ιουλίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Μέρες Μουσικής – Μέρες Κιθάρας».

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μαρία Κωνσταντινίδη καλωσορίζει τους συμμετέχοντες και το κοινόΗ γιορτή άνοιξε με τα εγκαίνια της έκθεσης σκίτσων «σιφνέικου» ενδιαφέροντος από την πολύχρονη καλλιτεχνική πορεία της ζωγράφου – σκιτσογράφου κ. Έλλης Σολομωνίδη – Μπαλάνου, η οποία προσέφερε τα έργα της ώστε από τη διάθεσή τους να ενισχυθεί το έργο των Μουσικών Εργαστηρίων.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μαρία Κωνσταντινίδη, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και το κοινό και ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν την οργάνωση του Φεστιβάλ, εξαίροντας το γεγονός ότι όλη η Σίφνος, προεξάρχοντος του Δήμου, συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην επιτυχία του.

Σύντομο χαιρετισμό και καλωσόρισμα απηύθυνε στους συμμετέχοντες και ο Δήμαρχος Σίφνου κ. Ανδρέας Μπαμπούνης που εξήρε τη σημασία του Φεστιβάλ για την πολιτιστική ζωή της Σίφνου και υποσχέθηκε αμέριστη βοήθεια για την καθιέρωση και συνέχιση του ως θεσμού.

Η βραδιά έκλεισε με το «τακίμι» του Παντελή Αγιουτάντη, δάσκαλου παραδοσιακού βιολιού του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου – Καρόρη και του Απόστολου Ραφελέτου στο λαούτο και ακολούθησε προσφορά μεζέδων που είχαν ετοιμάσει οι γονείς των μαθητών του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου.