Βράβευση νικητών για το Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2012

/, Νέα/Βράβευση νικητών για το Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2012

Βράβευση νικητών για το Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2012

2019-03-18T15:08:10+00:00

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013, στο φιλόξενο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Μαρίνας και Βασίλη Θεοχαράκη, έγινε η απονομή των βραβείων του ετήσιου Διαγωνισμού Ζωγραφικής που οργανώνει τα τελευταία 20 χρόνια ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων των νησιών και των παράκτιων πόλεων και χωριών της χώρας μας.

Το θέμα για το 2012 ήταν «Επαγγέλματα και ασχολίες του τόπου μου άλλοτε και τώρα». Όπως πάντα στόχος του διαγωνισμού ήταν να δοθεί κίνητρο στα παιδιά να κοιτάξουν γύρω τους, να συνειδητοποιήσουν το τρόπο ζωής του τόπου όπου ζουν και να εκτιμήσουν τις παραδόσεις του.

Παρελήφθησαν 720 έργα, γεμάτα φαντασία και ζωντάνια.

Την κριτική επιτροπή απάρτιζαν οι εξής:

Τα βραβεία δόθηκαν στους:

  • Α΄ βραβείο – Δημήτριος – Ραφαήλ Μακρέλλης από το Δημοτικό Σχολείο Μούδρου
  • Β΄ βραβείο – Ιωάννης Σπυράκης από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κανήθου
  • Γ΄ βραβείο – Άκης Φωτεινός από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κανήθου
  • 1ος Έπαινος – Δέσποινα Κουμπάρου από το Δημοτικό Σχολείο Χάλκης
  • 2ος Έπαινος – Ποθητή Κωβαίου από το Δημοτικό Σχολείο Σχοινούσας

Λευτέρης Μαδιανός, κεραμίσταςΗ παρουσία όλων των βραβευμένων μαθητών καθώς και παιδιών από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κανήθου που συμμετείχαν στην εκδήλωση, έδωσε σε όλους μεγάλη χαρά και συγκίνηση.

Τους καλωσόρισε εκ μέρους του Συνδέσμου ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κύριος Ντίνος Καγκαράκης και εκ μέρους της κριτικής επιτροπής και οικοδεσπότης της βραδιάς, κύριος Βασίλης Θεοχαράκης ο οποίος απένειμε και τα βραβεία στα παιδιά.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ήταν βασισμένο στο θέμα του Διαγωνισμού με κεντρική εισηγήτρια τη κυρία Κατερίνα Κορρέ, καθηγήτρια Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου, για τα παραδοσιακά επαγγέλματα του Αιγαίου που χάνονται.

Προσκεκλημένος ήταν ο κύριος Λευτέρης Μαδιανός, κεραμίστας, που εξήγησε και έδειξε ζωντανά τον τρόπο της δουλειάς του πράγμα που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.

Ο Παναγιώτης Κοτσιανός σολίστ και δάσκαλος παραδοσιακού βιολιού και λύρας στο Μουσικό Εργαστήρι του Συνδέσμου στο Μούδρο (Λήμνος) παρουσίασε τα δύο αυτά όργανα, εξήγησε πώς είναι φτιαγμένα και μαζί με το μαθητή του Μανώλη Ψάρα που το συνόδευσε στη κιθάρα.

Ο Παναγιώτης Κοτσιανός σολίστ Στον πρώτο όροφο του Ιδρύματος λειτούργησε για μια εβδομάδα έκθεση με τα επιλεγμένα έργα, των οποίων η προβολή έγινε και στο Αμφιθέατρο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί όλους όσοι συνεργάστηκαν για την επιτυχία του Διαγωνισμού, και όλους όσοι συνετέλεσαν στην οργάνωση της εκδήλωσης για την απονομή των βραβείων: Τον κύριο Βασίλη Θεοχαράκη για το ενδιαφέρον και τη γενναιόδωρη φιλοξενία στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Μαρίνας και Βασίλη Θεοχαράκη, τον κύριο Φώτη Παπαθανασίου Διευθυντή του Ιδρύματος για τη πολύτιμη συνεργασία, τα μέλη της κριτικής επιτροπής, τη καθηγήτρια κυρία Κατερίνα Κορρέ – Ζωγράφου, τον κεραμίστα κύριο Λευτέρη Μαδιανό και τους μουσικούς Παναγιώτη Κοτσιανό και Μανώλη Ψάρα και τον Πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κανήθου, κύριο Τηλέμαχο Ζίκο, που συνέβαλε στη παρουσία περισσοτέρων παιδιών από τη περιοχή του.

 Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!