Βράβευση νικητών για το Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2011

/, Νέα/Βράβευση νικητών για το Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2011

Βράβευση νικητών για το Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2011

2019-03-27T14:22:22+00:00

Βράβευση νικητών για το Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2011Την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 έγινε στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Μαρίνας και Βασίλη Θεοχαράκη η βράβευση των νικητών του Διαγωνισμού Ζωγραφικής 2011 με θέμα «Θαλασσινά Παραμύθια».

Στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Δ.Σ του Συνδέσμου κ. Μ. Κωνσταντινίδη υπογράμμισε πως η επιλογή των θεμάτων των ετήσιων Διαγωνισμών Ζωγραφικής έχουν ως στόχο τη παρακίνηση των παιδιών ώστε να ανακαλύψουν την ιστορία και τις παραδόσεις των τόπων τους, τα μουσικά ακούσματα, τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες των νησιών η των πόλεων που κατοικούν. Ακολούθησε το καλωσόρισμα του κ. Θεοχαράκη ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σημασία που έχει οι γονείς και οι δάσκαλοι να επιτρέπουν στα παιδιά να εκφραστούν με το δικό τους αυθεντικό τρόπο.

Πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν φυσικά τα παιδιά που ήρθαν από τη Σίφνο, τη Χαλκίδα, τη Γλυφάδα, και τη Σχοινούσα για να παραλάβουν τα βραβεία και τους επαίνους τους από τον «οικοδεσπότη» μας ζωγράφο και ιδρυτή του Ιδρύματος κ. Βασίλη Θεοχαράκη.

Τους μικρούς καλλιτέχνες τίμησαν με τη παρουσία τους μέλη και φίλοι του Συνδέσμου που τους χειροκρότησαν θερμά.

Βράβευση νικητών για το Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2011Τα βραβεία

  • Α΄ βραβείο – Κωνσταντίνος Μαναβίδης B’ τάξη Δημοτικού Σχολείου Απολλωνίας Σίφνου
  • Β΄ βραβείο – Λεμονιά Λάμπρου ΣΤ΄ Τάξη 12ου Δημ. Σχολείου Χαλκίδας
  • Γ΄ βραβείο – Σπύρος Τσώκος Δ΄ Τάξη 8ου Δημ. Σχολείου Χαλκίδας
  • Έπαινος – Παναγιώτης Μανιάτης Α΄ Τάξη Γενναδείου Σχολής
  • Έπαινος – Αυγερινός Κωβαίος Α’ Τάξη Δημ. Σχολείου Σχοινούσας

Στη συνέχεια η κ. Αγνή Στρουμπούλη ξετύλιξε «την κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη» και με το δικό της μοναδικό τρόπο αφηγήθηκε 3 παραδοσιακά παραμύθια. Αυτά σε συνδυασμό με τη μουσική για πιάνο που είχε συνθέσει ειδικά για την εκδήλωση αυτή η μουσικός κ. Έφη Πάνου που διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Εργαστήρι του Συνδέσμου στην Ικαρία, δημιούργησαν μια ζεστή, ονειρική ατμόσφαιρα που μας μετέφερε μακριά από τη καθημερινότητα.

Ακολούθησε μία μικρή δεξίωση στο «καφέ» του Ιδρύματος που φιλοξένησε για λίγες ημέρες έκθεση με αντιπροσωπευτικά έργα των παιδιών από Δημοτικά σχολεία των νησιών και τις παραθαλάσσιες πόλεις που πήραν μέρος στο Διαγωνισμό.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του συνδέσμου στο Facebook »