Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Τήνου 2011

///Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Τήνου 2011

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Τήνου 2011

2019-07-26T20:34:02+00:00

Στις 2 Ιουλίου 2011 το βράδυ στο μικρό πέτρινο θεατράκι του χωριού Βωλάξ 10 μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου Τήνου και μαθητές από την Αθήνα έδωσαν μια εκπληκτική συναυλία κλασικής κιθάρας και τραγουδιού. Εντυπωσίασε το μοναδικό φυσικό περιβάλλον αυτού του τόσο ιδιαίτερου χωριού με τους τεράστιους ογκόλιθους, που φημίζεται για τα τοπικά του προϊόντα και κυρίως για τη τέχνη της καλαθοπλεκτικής. Τα μικρότερα παιδιά έπαιξαν παιδικά τραγούδια, ενώ οι ποιο προχωρημένοι και μεγαλύτεροι μαθητές, μεταξύ τους και ο γιατρός κύριος Χρηστίδης, ερμήνευσαν σόλο, η σε μικρά σύνολα έργα F. Carulli, S. Myers, F. Tarrega, B. Mπουντούνη, κ.ά. Η μαθήτρια Λία Κουσουνάδη ερμήνευσε με εξαιρετικό τρόπο δύο γνωστά τραγούδια πλαισιωμένη από το σύνολο της ορχήστρας των κιθαρωδών. Την οργάνωση της εκδήλωσης είχε αναλάβει η κυρία Αλίκη Νταή, δασκάλα κλασικής κιθάρας στο Μουσικό Εργαστήρι Τήνου, και το αποτέλεσμα της σοβαρής δουλειάς που γίνεται εντυπωσίασε κυρίως για τη ποιότητά της.

Τη συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Τήνου παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Τήνου Στέφανος Λαγουρός και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Δήμου κ. Βιδάλης που υποσχέθηκαν πως θα συνδράμουν και θα υποστηρίξουν ενεργά τη συνέχιση του Μουσικού Εργαστηρίου στο νησί. Παρευρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος της Κοινότητας της Βωλάξ, κ. Πιπέρης που και εκείνος έδειξε μεγάλη προθυμία να στηρίξει το Εργαστήρι. Είχε μάλιστα εντάξει τη συναυλία στο πολιτιστικό πρόγραμμα του χωριού του.

Εκ μέρους του Συνδέσμου παρευρέθηκαν η Πρόεδρος Μαρία Κωνσταντινίδη, η Β’ Αντιπρόεδρος Άννα Μπαρδοπούλου και η Γενική Γραμματέας Αλεξάνδρα Μάντη. Είχαμε ακόμα τη χαρά να έχουμε κοντά μας δύο μέλη του Συνδέσμου μας, τις Λένα Χατζηπέτρου και Άννα Μπαρτζόκα.

Ακολούθησε γεύμα με τοπικές «λιχουδιές» που προσέφερε ο Σύνδεσμος στο τοπικό ταβερνάκι.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στο Δήμο Τήνου που ανέλαβε τα μεταφορικά των μαθητών από την Αθήνα, το Πρόεδρο της Κοινότητας Βωλάξ για τη συνεργασία και τον Γιάννη Δελότη ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Porto Tango που φιλοξένησε τους μαθητές από την Αθήνα. Όλοι όσοι είχαμε τη τύχη να βρεθούμε εκείνο το βράδυ στη Βωλάξ δώσαμε ραντεβού για του χρόνου με τη πεποίθηση πως το Μουσικό Εργαστήρι της Τήνου θα έχει πλέον τη θέση του μέσα στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού και ότι θα έχει προσελκύσει περισσότερα παιδιά για να τα υπηρετήσει.

Και ένα σχόλιο από τον κύριο Χρηστίδη στην ερώτηση μας για την αφοσίωση του στο Εργαστήρι, και την υποστήριξη των δραστηριοτήτων του : «Μα άμα βλέπεις την ηλιαχτίδα να έρχεται κάθε δεύτερο Σάββατο, δεν θα την στηρίξεις;»

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Τήνου στη σελίδα του συνδέσμου στο Facebook »