Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2011

///Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2011

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2011

2020-01-30T14:53:34+00:00

Στο θεατράκι της Σερίφου με τη μαγευτική θέα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 18 Ιουνίου 2011 η δεύτερη συναυλία των περίπου τριάντα μαθητών του Μουσικού Εργαστηρίου της Σερίφου. Περισσότερα από εκατό άτομα παρακολούθησαν με μεγάλη ευχαρίστηση τα δρώμενα επί σκηνής με θερμά χειροκροτήματα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε δύο μέρη: το μουσικό και το θεατρικό.

Στο πρώτο μέρος οι μαθητές του πιάνου της Ιωάννας Κουκοπούλου, και κιθάρας του Δημήτρη Χατζηγιακουμίδη, έπαιξαν απλά μικρά κομμάτια κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου τα οποία είχαν δουλέψει με τη φροντίδα και την καθοδήγηση των δασκάλων τους, και τα οποία εναλλάσσονταν, ώστε να υπάρχει ποικιλία στο πρόγραμμα. Τους μαθητές κιθάρας που είχαν κομμάτια για δύο κιθάρες συνόδευσε ο δάσκαλός τους, όπως και η δασκάλα του πιάνου συνόδευσε στο κομμάτι που ήταν για τέσσερα χέρια. Ο δάσκαλος του βιολιού Γιώργος Βόλης, συνόδευσε με κιθάρα έναν από τους πιο προχωρημένους μαθητές του με δύο παραδοσιακά κομμάτια που ενθουσίασαν τους ακροατές. Το κλείσιμο του πρώτου μέρους, έγινε με ένα κομμάτι για δύο κιθάρες και φωνή όπου η Πορτογαλέζα μαθήτρια έπαιξε και τραγούδησε ένα παραδοσιακό τραγούδι της πατρίδας της και τη συνόδευσε ο δάσκαλός της, τής κιθάρας. Στη Σέριφο έχουμε ποικιλία ηλικιών των μαθητών, αφού μερικοί γονείς άρχισαν και αυτοί μαθήματα με διάφορα όργανα της αρεσκείας τους, με τα οποία έλαβαν μέρος και στη συναυλία!

Στο δεύτερο μέρος της γιορτής είχαμε το τμήμα Θεατρικού Παιχνιδιού και Μουσικής Προπαιδείας με τη δασκάλα Αναστασία Καραχρήστου που με πολύ κέφι συμμετείχε ενεργά σε αυτό το σύνολο των μικρών γεμάτων χαρά παιδιών που με το τραγούδι τους την απαγγελία τους τα ξυλόφωνα και τα μεταλλόφωνα μας μετέφεραν σε ένα κόσμο παραμυθένιο μακριά από την καθημερινότητα. Το έργο που μας παρουσίασαν ήταν το «Μελωδοχωριό» βασισμένο στο παραμύθι της Ακριβής Λαζαρίνη και διασκευασμένο από την Αναστασία Καραχρήστου και το συνεργάτη της Παναγιώτη Αράπη, η συμβολή του οποίου ήταν πολύτιμη.

Ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Αντωνάκης που μας τίμησε με την παρουσία του έκλεισε την εκδήλωση, ευχαριστώντας τους δασκάλους και το Σύνδεσμό μας, υποσχόμενος ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει την προσπάθειά μας όπως άλλωστε έκανε μέχρι τώρα. Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συνδέσμου παραβρέθηκε η κ. Τ. Σπυροπούλου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου στη σελίδα του συνδέσμου στο Facebook »