Συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2009

///Συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2009

Συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2009

2018-10-11T19:27:57+00:00

Eβδομήντα μαθητές συμμετείχαν στο διήμερο των συναυλιών του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου της 27ης και 28ης Ιουνίου 2009 στον αύλειο χώρο του ΤΕΕ Μούδρου.

Το πρόγραμμα των συναυλιών είχε οργανωθεί σε δυο μέρη. Την πρώτη μέρα παρουσιάστηκαν από τους μαθητές σόλο κομμάτια κιθάρας και πιάνου. Τη δεύτερη μέρα παρουσιάστηκαν τα ορχηστρικά σύνολα του μουσικού εργαστηρίου.

Την έναρξη έκανε το τμήμα της μουσικής προπαιδείας, το οποίο στη συνέχεια παρέδωσε τη σκυτάλη στη μεικτή ορχήστρα (κιθάρες, πιάνα, ξυλόφωνα). Το ρεπερτόριο κάλυψε ένα ευρύ μουσικό φάσμα από προκλασική και κλασική μουσική (M. Praetorius, A. Vivaldi), μέχρι και γνωστές συνθέσεις του ελληνικού και ξένου πενταγράμμου (Μ. Χατζιδάκις, Loreena Mckkennit, Kurt Weill).

Τέλος, η βραδιά ολοκληρώθηκε με μια έκπληξη που επιφύλαξαν οι μαθητές στο κοινό, οι οποίοι με δική τους πρωτοβουλία και με τη βοήθεια των δασκάλων τους, Ν. Μπουζιωτοπούλου και Κ. Κωνσταντόπουλου, έπαιξαν και τραγούδησαν κομμάτια από την ελληνική ροκ σκηνή. Συγκινητική ήταν για άλλη μια φορά η προσέλευση γονέων και φίλων, η οποία μάλιστα φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Κλείνοντας, αξίζει να επισημανθεί η διαρκής στήριξη του δήμου Μούδρου και ιδιαίτερα του δημάρχου κ. Κώστα Αδαμίδη στο μουσικό εργαστήρι και στους δασκάλους του, η οποία μας επιτρέπει πλέον να μιλάμε για ένα καθιερωμένο στην τοπική κοινωνία πολιτιστικό γεγονός / θεσμό.