Βράβευση νικητών για το διαγωνισμό ζωγραφικής 2008

/, Στολίδια της θάλασσας/Βράβευση νικητών για το διαγωνισμό ζωγραφικής 2008

Βράβευση νικητών για το διαγωνισμό ζωγραφικής 2008

2019-04-02T05:27:57+00:00

Σε μια ζεστή εκδήλωση στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο Γαία το Σάββατο 23 Μαΐου 2009 βραβεύτηκαν οι νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής 2008 με θέμα «Τα στολίδια της θάλασσας».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα τρία πρώτα βραβεία του διαγωνισμού:

 • Α’ βραβείο     Αρίστη Μακρυγιαννάκη
  10 ετών – 19ο Δημ. Σχολείο Χαλκίδας
 • Β’ βραβείο     Σέργιος Μπαλάκας
  11 ετών – 5ο Δημ. Σχολείο Χαλκίδας
 • Γ’ βραβείο     Δήμητρα Γιαννακού
  6 ετών – 13ο Δημ. Σχολείο Χαλκίδας
  Χρυσηΐδα Λυμπερίδη
  9 ετών – 19ο Δημ. Σχολείο Χαλκίδας

Τα βραβεία, ένα αντίτυπο της εξαιρετικής έκδοσης και προσφοράς του Μουσείου, «Κοχύλια από τις Ελληνικές Θάλασσες», των κυριών Μ. Delamotte και Ε. Βαρδελά – Θεοδώρου, απένειμε η Πρόεδρος του Μουσείου κ. Νίκη Γουλανδρή μετά από μία σύντομη αλλά αληθινά εμπνευσμένη ομιλία προς τα παιδιά, τους δασκάλους τους και τους γονείς τους.

Όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στο διαγωνισμό έλαβαν από έναν έπαινο, ενώ σε όσα παιδιά παραβρέθηκαν στη βράβευση δόθηκε μια επιλογή από τα συλλεκτικά πια ετήσια «Τετράδια της χρονιάς» που για χρόνια εξέδιδε ο Σύνδεσμος με τις ζωγραφιές του διαγωνισμού κάθε χρονιάς και άλλες πληροφορίες.

Την κ. Γουλανδρή και όλους τους παρισταμένους προσφώνησε εκ μέρους του Δ.Σ. η Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μαρία Κωνσταντινίδη, που έδωσε τα «στοιχεία» του διαγωνισμού, τον αριθμό των παιδιών που πήραν μέρος (281) και τα νησιά από τα οποία προέρχονται: Λήμνο (Μούδρο), Σύρο (Ερμούπολη), Σίφνο, Χάλκη, Κάρπαθο, Πάρο (Ερμούπολη), Ρόδος (Κρεμαστή) και Χαλκίδα. Πήραν μέρος επίσης παιδιά από του Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Στην αίθουσα υπήρχε έκθεση με αντιπροσωπευτικά έργα των παιδιών αυτών των νησιών. Ακολούθησε ξενάγηση των παιδιών στις αίθουσες του Μουσείου και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στο κήπο του με ένα μικρό αναψυκτικό που προσέφερε ο Σύνδεσμος.

Τη φετινή κριτική επιτροπή εκπροσώπησαν οι εικονογράφοι παιδικών βιβλίων: Νικόλας Ανδρικόπουλος και Βάσω Ψαράκη