Η Καμεράτα στην Κίμωλο

//Η Καμεράτα στην Κίμωλο

Η Καμεράτα στην Κίμωλο

2018-09-24T07:32:34+00:00

Την Κυριακή 10 Μαΐου 2009 έγινε στη μεγαλύτερη αίθουσα ταβέρνας στο νησί ή συναυλία από την Καμεράτα σε πλήρη σύνθεση και υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Αλέξανδρου Μυράτ.

Είναι εντυπωσιακό ότι επί συνόλου (σύμφωνα με την απογραφή του 2001) 640 κατοίκων, παρακολούθησαν τη συναυλία πάνω από 100 ακροατές, οι οποίοι «ρούφηξαν» αυτό που τους προσέφερε μια από τις καλύτερες – αν όχι η καλύτερη – ορχήστρες εγχόρδων του τόπου μας, παρουσιάζοντας μάλιστα το ίδιο ακριβώς «δύσκολο» πρόγραμμα που παρουσιάζει και στο Μέγαρο!

Ο Σύνδεσμος εκπροσωπήθηκε στη συναυλία και σε επικοινωνία του με εκπροσώπους της Κοινότητας και του σχολείου πρότεινε την ίδρυση τοπικού Μουσικού Εργαστηρίου με δεδομένο ότι την ανοιχτή πρόβα της ορχήστρας παρακολούθησαν 40 παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο και από το Γυμνάσιο, που ενημερώθηκαν για τα «μυστικά» των μουσικών οργάνων και της μουσικής και εξέφρασαν – πολλά απ’ αυτά – την επιθυμία τους να μάθουν να παίζουν κάποιο όργανο (κιθάρα, πιάνο, φλάουτο). Η πρόταση θα διερευνηθεί, ως προς τις πρακτικές δυνατότητες υλοποίησης της, από τους αρμόδιους παράγοντες του νησιού.

Όλοι όσοι παρακολουθήσαμε αυτή τη περιοδεία ζήσαμε αξέχαστες στιγμές μουσικής απόλαυσης, συγκίνησης και ανθρώπινης ζεστασιάς κοντά σε παιδιά γεμάτα ενθουσιασμό, μαγεμένα από το θέαμα και το άκουσμα και ενήλικες που μετείχαν με όλη τους τη προσοχή και τον θαυμασμό.

Βεβαιωθήκαμε για ακόμα μια φορά για τη τεράστια προσφορά των Μουσικών Εργαστηρίων στα παιδιά των νησιών μας, την συμβολή τους στην πολιτιστική τους ανάπτυξη και τις ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρουν, με πρωτεργάτες τους δασκάλους μουσικής, που δεν φείδονται κόπων και χρόνου και υποσχεθήκαμε πως ως Σύνδεσμος θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, ώστε η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί με το ίδιο πάθος και την ίδια αφοσίωση.