Συναυλίες στη Σέριφο, τη Σίφνο και την Κίμωλο με την Καμεράτα σε συνεργασία με το Σύνδεσμο

// Συναυλίες στη Σέριφο, τη Σίφνο και την Κίμωλο με την Καμεράτα σε συνεργασία με το Σύνδεσμο

 Συναυλίες στη Σέριφο, τη Σίφνο και την Κίμωλο με την Καμεράτα σε συνεργασία με το Σύνδεσμο

2018-10-01T07:58:44+00:00

Στο τετραήμερο 7–10 Μαΐου 2009, η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με το Σύνδεσμο «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας», πραγματοποίησε σειρά συναυλιών στην Σέριφο, τη Σίφνο και την Κίμωλο με έργα Vivaldi, Boccherini, Sallinen και Janacek.

Η τρίτη, στο μικρό και απομονωμένο το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου, νησί της Κιμώλου έγινε με πρωτοβουλία του εκεί δασκάλου της μουσικής, που επικοινώνησε απευθείας με την Καμεράτα και ζήτησε να γίνει στο νησί τους η συναυλία. Και οι τρεις Δήμοι και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου συνεργάστηκαν στενά με την Καμεράτα και το Σύνδεσμο και ανέλαβαν την εκτύπωση του έντυπου υλικού (αφίσες, προγράμματα, κ.λπ.).

Έτσι ξεκίνησαν τα 22 μέλη της ορχήστρας με αρχιμουσικό τον κύριο Αλέξανδρο Μυράτ, σολίστ τον εξαιρετικό βιολοντσελίστα Ρενάτο Ρίπο και τη Δήμητρα Αντωνίου μία από τις πρώτες μαθήτριες του Μουσικού Εργαστηρίου του Συνδέσμου στη Σίφνο, και την κυρία Έφη Αβέρωφ – Μιχαηλίδου που έκανε στα παιδιά την εισήγηση στα έργα της συναυλίας. Αποκλειστικός Χορηγός της Καμεράτα, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής είναι η EUROBANK EFG. Το πρόγραμμα η «Καμεράτα στη Περιφέρεια» επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού. Την ορχήστρα συνόδευσαν η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου, κυρία Μαρία Κωνσταντινίδη, ο Ταμίας του Δ.Σ κύριος Μανόλης Αναστασιάδης, και η γραμματεύς κυρία Μαρία Τσάλτα.

Εκτεταμένες αναφορές στις συναυλίες δημοσίευσε η εφημερίδα Καθημερινή.