Θερινή εκδήλωση Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου 2024

///Θερινή εκδήλωση Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου 2024

Θερινή εκδήλωση Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου 2024

2024-06-24T14:06:15+00:00

Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου – Καρόρη» στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου “Μαριάνθη Σίμου”.

Η γιορτή του Εργαστηρίου είχε τρία μέρη. Στο πρώτο συμμετείχαν οι μικροί μαθητές του Εργαστηρίου που ανήκουν στις τάξεις του πιάνου, της κιθάρας και του βιολιού. Στη συνέχεια τα τμήματα μουσικοκινητικής, μπαλέτου και σύγχρονου χορού παρουσίασαν τις χορογραφίες τους πλαισιώνοντας την αφήγηση μιας ιστορίας που έγραψε και αφηγήθηκε η Ειρήνη Γοζαδίνου. Η μαθητική ορχήστρα κρουστών με την καθοδήγηση του Μιχάλη Καταχανά στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση έντυσε μουσικά με τις εικόνες των ήχων της την παράσταση. Τέλος η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συναυλία των μεγαλύτερων σπουδαστών του Εργαστηρίου που ερμήνευσαν έργα F. Carulli, M. Giuliani, F. Tarrega, F. Burgmuller, J. Brahms κ.ά.

Δίπλα στους μεγάλους και μικρούς μαθητές του Εργαστηρίου στάθηκαν οι δάσκαλοί τους Δάφνη Τόκκα, Τάκης Γιαννόπουλος, Νικήτας Μιχαλόπουλος, Μιχάλης Καταχανάς, Θένια Αντωνιάδου και Ειρήνη Γοζαδίνου.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου “Μαριάνθη Σίμου” γέμισε ασφυκτικά από τους φίλους της μουσικής. Ανάμεσα στο κοινό ήταν η δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη, η επίτιμη πρόεδρος του Συνδέσμου Μαρία Κωνσταντινίδη, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μάρω Γρηγοριάδου και το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του MuSifanto 2024 Τζουλιέττα Καρόρη.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Εργαστηρίου στο Facebook!