Μουσική Εκδήλωση – Παρουσίαση στην Κάσο

///Μουσική Εκδήλωση – Παρουσίαση στην Κάσο

Μουσική Εκδήλωση – Παρουσίαση στην Κάσο

2023-10-31T22:18:06+00:00

Στην κατάμεστη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κάσου «Νικόλαος Γ. Μαυρής» πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση για την έναρξη της 2ης  χρονιάς του Μουσικού Εργαστηρίου Κάσου στις  22 Οκτωβρίου 2023.

Οι διακεκριμένοι σολίστ και δάσκαλοι κλασικής κιθάρας και πιάνου Δημήτρης Κουρζάκης και Διονύσης Μαλλούχος αντίστοιχα παρουσίασαν από κοινού τη μουσική και την ιστορία των δύο αυτών οργάνων μέσα από εκτελέσεις αντιπροσωπευτικών έργων του ρεπερτορίου τους. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν μελωδίες της κλασικής και νεότερης μουσικής, στην ερμηνεία των οποίων συμμετείχαν σόλο ή σε συνδυασμό και οι δάσκαλοι του Μουσικού Εργαστηρίου Κάσου Ειρήνη Δάκα (κιθάρα) προερχόμενη από την Κρήτη και ο Θωμάς Καρατζιάς (πιάνο) από τη Ρόδο. Εκτάκτως συμμετείχε και η ιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Κάσου Μαρία Μωραϊτάκη. Τους ευχαριστούμε θερμά!

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μαρία Κωνσταντινίδη προλόγισε την εκδήλωση και παρουσίασε το έργο του Συνδέσμου στο δίκτυο των έξι νησιωτικών Μουσικών Εργαστηρίων, στο οποίο έχει ενταχθεί πια και η Κάσος, όπως και το ετήσιο «Φεστιβάλ κλασικής μουσικής στη Σίφνο, MuSifanto» στο οποίο συμμετέχουν μαθητές από όλη τη χώρα και αξιόλογοι μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η τιμητική παρουσία του Δημάρχου Μιχάλη Ερωτόκριτου και του Προέδρου της ΚΟ. ΔΕ. ΔΗ. Κάσου Ηλία Μαστροπαύλου, που στηρίζουν το Μουσικό Εργαστήρι με κάθε τρόπο, όπως και η παρουσία του πατέρα Γιάννη Βρεττού ενίσχυσαν την αντίληψη της τοπικής κοινωνίας για τη σπουδαιότητα της μουσικής εκπαίδευσης των παιδιών που προσφέρει ο Σύνδεσμος στην Κάσο. Η Αλίκη Νταή, μέλος τους Δ.Σ. του Συνδέσμου, υπεύθυνη για τη λειτουργία όλων των Μουσικών Εργαστηρίων, είχε αναλάβει την ευθύνη για την οργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Παράλληλα έχει ήδη από πέρυσι επωμιστεί το έργο που αφορά τη στελέχωση και την παρακολούθηση της προόδου του Μουσικού Εργαστηρίου στη Κάσο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.. Τους ευχαριστούμε για αυτή την εξαιρετική διάκριση, η οποία ενισχύει το ηθικό όσων εργάζονται αφοσιωμένα για τα παιδιά των νησιών μας αλλά και όλων όσοι ζουν στις παραμεθόριες περιοχές.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης: τον Δήμο Η.Ν. Κάσου, την ΚΟ. ΔΕ. ΔΗ. Κάσου, την Aegean Airlines και τον Μουσικό Οίκο Φίλιππος Νάκας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στο κοινό του νησιού που ανταποκρίθηκε τόσο θερμά στην πρόσκληση του Συνδέσμου και τη δημιουργία του Μουσικού Εργαστηρίου στον τόπο τους. Ευχόμαστε σε όλους Καλή Επιτυχία στο έργο τους!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook.