Δάκα Ειρήνη

//Δάκα Ειρήνη

Δάκα Ειρήνη

2023-10-11T19:41:11+00:00

Ειρήνη ΔάκαΗ Ειρήνη Δάκα γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής στο Μουσικό Σύλλογο Απόλλων – Ωδείου Ηρακλείου όπου διδάχτηκε τα πρώτα μαθήματα κιθάρας. Συνέχισε τις σπουδές της στην κιθάρα με ειδικό καθηγητή τον Βαγγέλη Μπουντούνη στο Ωδείο Athenaeum στην Αθήνα, από όπου έλαβε το πτυχίο της με τον βαθμό Άριστα Παμψηφεί. Παράλληλα ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών Μουσικοκινητικής Αγωγής (σύστημα Carl Orff) στη σχολή Μωραΐτη Αθηνών.

Ήταν ιδρυτικό μέλος της ορχήστρας “Οι κιθαριστές” της μοναδικής ορχήστρας από κιθάρες που υπάρχει στην Ελλάδα και μιας από τις ελάχιστες στον κόσμο.

Έχει λάβει μέρος σε διεθνή σεμινάρια και φεστιβάλ κιθάρας και έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα. Έχει συμπράξει με καταξιωμένους μουσικούς στα πλαίσια της καλλιτεχνικής της διαδρομής. Έχει επανειλημμένως ηχογραφήσει για το Γ’ Πρόγραμμα της Ελληνικής ραδιοφωνίας και για την Ελληνική τηλεόραση.

Διδάσκει κιθάρα και σύστημα Orff και έχει την επιμέλεια μουσικών συνόλων σε πολιτιστικούς χώρους από το 1998 έως και σήμερα.