Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2023

//Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2023

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2023

2023-02-21T19:06:22+00:00

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας » στο Myrtillo Café – Πολυχώρο Λόγου/Τέχνης ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Ειδικού Σκοπού.

Ήταν μεγάλη χαρά να ξαναβρεθούμε πάλι όλοι με φυσική παρουσία, μέλη του Συνδέσμου και οι φίλοι του, σε αυτή την ετήσια γιορτή και μάλιστα σε έναν ιστορικό χώρο, του οποίου τα μέλη   συνεχίζουν να προσφέρουν τεράστιο κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο σε ευάλωτες ομάδες νέων με κινητικές και μαθησιακές δυσκολίες με στόχο την ένταξη τους. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Γιάννη Κάντα, υπεύθυνο του Πολυχώρου και του cafe, για τη συνεργασία σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με προθυμία, ευγένεια, κατανόηση και …υπομονή!

Μέσα σε ένα κλίμα εξαιρετικά φιλικό και φιλόξενο οι 40 συμμετέχοντες δοκίμασαν εξαιρετικούς χειροποίητους μεζέδες, κρασί και αναψυκτικά, παρακολούθησαν σε προβολή κάλαντα από τους μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου "Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου-Καρόρη" και άκουσαν Πρωτοχρονιάτικα Δωδεκανησιακά κάλαντα και τραγούδια από την Ειρήνη Τεννέ, τραγούδι και τον Γιώργο Γενναίο, λαούτο, οι οποίοι ευγενικά συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Το φλουρί της πίτας έτυχε στην κ. Μαρία Πρωτονοταρίου, μέλος μας και συνεργάτιδα του Συνδέσμου, υπεύθυνη για τη φροντίδα και την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης . Την ευχαριστούμε πολύ! Το φλουρί της συμβολικής μικρότερης πίτας για όλα τα τμήματα που αποτελούν τη Διοίκησης του Συνδέσμου έλαχε στο Διοικητικό του Συμβούλιο. Ένα ακόμα κίνητρο για εντατικότερη δουλειά! Το φλουρί ήταν ευγενική προσφορά του Κοσμηματοπωλείου Καίσαρη και η πίτα επίσης ευγενική προσφορά του κ. Τάκη Χριστοφιλέα. Ο Σύνδεσμος τους ευχαριστεί θερμά!

Τέλος, ανάρπαστοι έγιναν οι λαχνοί οι οποίοι περιλάμβαναν μεταξύ άλλων δωρεάν διαμονές σε ξενοδοχεία, κεραμικά είδη από τη Σίφνο, επώνυμα γυαλιά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας, εκγύμνασης, δωρεάν μαθήματα και μουσικά όργανα μουσικής  και πολλά άλλα.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε σε όλους όσοι συνέβαλαν με κάθε τρόπο σε αυτή την πρώτη εκδήλωση του νέου χρόνου που ξεκίνησε με τα εγκαίνια του νέου Μουσικού Εργαστηρίου στην Ηρωική Νήσο της Κάσου. Το καλωσορίζουμε με χαρά και του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενδυνάμωση του προγράμματος λειτουργίας των Μουσικών Εργαστηρίων.

Ευχαριστούμε θερμά για τις προσφορές τους στον λαχνό μας:

Τα ΞενοδοχείαΝύμφες ΣίφνοςNaias ΣέριφοςKalamaki Beach Hotel Ίσθμια και Erato Apartments.

Τα καταστήματαPanas Music (Παπαγρηγορίου –Νάκας)Ζαχαροπλαστείο ΚοσμικόνΚομμωτήρια Lefteris TheodoropoulosFUCHS ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕΚομμωτήριο ΤΕΟ Κηφισιάς, Mark Allen.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , τη Μελώδειο Σχολή και το Impro Dance Lab.

Τον Θοδωρή Πάσχο, την Αλίκη Νταή, τη Μαργαρίτα Νειάδα, τη Σαββίνα Κιοσέογλου, τον Τέρη Καραπαναγιώτη, τον Γιώργο Παπαπαύλου και όλα τα μέλη που προσέφεραν δώρα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!