Εξετάσεις και σεμινάριο στο Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου

///Εξετάσεις και σεμινάριο στο Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου

Εξετάσεις και σεμινάριο στο Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου

2022-07-23T13:50:40+00:00

Ετήσιες εξετάσεις προόδου μαθητών

Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου πραγματοποίησε τις ετήσιες εξετάσεις προόδου των μαθητών των τμημάτων της κλασικής κιθάρας και πιάνου, αξιοποιώντας το κτίριό του και το κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου “Παύλος Κουντουριώτης”. Με την ιδιότητα των εξεταστών επισκέφθηκαν με μεγάλη χαρά τη Λήμνο η διπλωματούχος πιανίστρια και καθηγήτρια πιάνου Κωνσταντίνα Βρεττού καθώς και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, διπλωματούχος και καθηγητής κιθάρας.

Τους ευχαριστούμε θερμά που για ακόμα μία φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και στάθηκαν στο πλευρό των μαθητών μας και του Μουσικού Εργαστηρίου! Εις το επανιδείν!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις εξετάσεις πιάνου στη σελίδα του Εργαστηρίου στο Facebook.

Σεμινάριο πιάνου με την Κωνσταντίνα Βρεττού

Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων των μαθητών του κλασικού πιάνου και μετά από δικό τους αίτημα, η διπλωματούχος και καθηγήτρια πιάνου Κωνσταντίνα Βρεττού υποδέχτηκε τους προχωρημένους μαθητές του τμήματος σε ένα μάθημα – σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου 2022.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, η Κωνσταντίνα Βρεττού καθοδήγησε τους μαθητές σε αποτελεσματικές μεθόδους εκμάθησης των σπουδών και ειδικά στη διαδικασία αποστήθισης από μνήμης, εστιάζοντας κυρίως σε έργα J.S. Bach (δίφωνα Inversions και γαλλικές σουίτες), καθώς επίσης και σε σονάτες W.A. Mozart, έργα τα οποία είχαν στο πρόγραμμα των προαγωγικών τους εξετάσεων οι μαθητές.

Την ευχαριστούμε από καρδιάς για το χρόνο και τη διάθεση με την οποία αφιερώνεται στους μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου!