Θερινή κιθαριστική εβδομάδα Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου

///Θερινή κιθαριστική εβδομάδα Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου

Θερινή κιθαριστική εβδομάδα Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου

2021-09-14T08:44:21+00:00

Οι μαθητές κιθάρας του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου “Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου – Καρόρη” αφιέρωσαν την εβδομάδα 18-25 Ιουλίου 2021 σε εντατικά μαθήματα κλασικής κιθάρας και στη δημιουργία κιθαριστικής ορχήστρας!

Δεδομένων των υγειονομικών συνθηκών, λόγω της πανδημίας Covid-19, και της υποχρεωτικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η ανάγκη των μαθητών για εξωστρέφεια ήταν κάτι παραπάνω από επιτακτική! Αυτή την ανάγκη άκουσε ο δάσκαλος κιθάρας του Εργαστηρίου Τάκης Γιαννόπουλος και συσπείρωσε γύρω του μαθητές κιθάρας 7 έως 17 ετών σε μια θερινή κιθαριστική εβδομάδα γεμάτη μουσική, ομαδικότητα, συναισθήματα χαράς και πνεύμα συνεργασίας!

Η ανάγκη για μουσική συνύπαρξη και δημιουργία μέσω της τέχνης οδήγησε στον σχηματισμό 2 ορχηστρών: την κιθαριστική ορχήστρα των μεγάλων μαθητών 13 έως 17 ετών και την κιθαριστική ορχήστρα των μικρών μαθητών 7 έως 12 ετών!

Το εξαιρετικό αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής μουσικής συνεργασίας καταγράφηκε από τον Σιφνιό φωτογράφο Γιάννη Κοντό σε 3 μουσικά video που μαγνητοσκοπήθηκαν στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου στο Κάτω Πετάλι! Δάσκαλος και μαθητές κέρδισαν δίκαια τα συγχαρητήρια όλων και κυρίως του υπεύθυνου κιθάρας των μουσικών εργαστηρίων του συνδέσμου “Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας”, διακεκριμένου σολίστ και καθηγητή κλασικής κιθάρας Δημήτρη Κουρζάκη.

Η κιθαριστική ορχήστρα των μεγάλων μαθητών (13 έως 17 ετών) ερμηνεύει το έργο Dona Dona του Sholom Sacunda.
Διδασκαλία: Τάκης Γιαννόπουλος
Διασκευή για κιθαριστική ορχήστρα: Ευάγγελος Μπουντούνης

 

Η κιθαριστική ορχήστρα των μικρών μαθητών μαθητών (7 έως 12 ετών) ερμηνεύει το έργο Dance του Cess Harto.
Διδασκαλία: Τάκης Γιαννόπουλος
Διασκευή για κιθαριστική ορχήστρα: Daniel Avit

 

Η κιθαριστική ορχήστρα των μικρών μαθητών μαθητών (7 έως 12 ετών) ερμηνεύει το παραδοσιακό Carnaval.
Διδασκαλία: Τάκης Γιαννόπουλος
Διασκευή για κιθαριστική ορχήστρα: Daniel Avit

Ευχαριστούμε θερμά την AegeanSpeedLInes για την συνεχή στήριξη που προσφέρει στον Σύνδεσμο και ειδικότερα για την προσφορά ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τη μετακίνηση του δασκάλου του Μουσικού Εργαστηρίου Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου “Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου – Καρόρη”.