Συναυλία Σαβίνας Γιαννάτου & Κώστα Γρηγορέα στην Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα

///Συναυλία Σαβίνας Γιαννάτου & Κώστα Γρηγορέα στην Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα

Συναυλία Σαβίνας Γιαννάτου & Κώστα Γρηγορέα στην Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα

2021-08-23T19:18:32+00:00

Μια μαγική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι 400 περίπου ακροατές που αψήφησαν το κρύο και ανέβηκαν την Κυριακή 22 Αυγούστου στην μυκηναϊκή ακρόπολης του Αγίου Ανδρέα στη Σίφνο.

Το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου, το ιδιαίτερο τοπίο, η καταπληκτική φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου, η κλασική κιθάρα του Κώστα Γρηγορέα αλλά και ο δυνατός αέρας έκαναν αυτό το βράδυ αξέχαστο! Η Σαβίνα Γιαννάτου, σε άψογη μουσική συνεργασία με τον Κώστα Γρηγορέα, ερμήνευσε τραγούδια σε διάφορες γλώσσες κι από διάφορες παραδόσεις, τραγούδια από την Ελλάδα, την Κάτω Ιταλία, την Ισπανία, την Κορσική, το Ισραήλ, την Αρμενία, τραγούδια αραβικά, αγγλικά, σεφαραδίτικα. Παρουσιάστηκαν ποιήματα για το φεγγάρι που έγραψαν η Σαπφώ και ο Κώστας Καρυωτάκης και τραγούδια για τη γυναίκα, το νερό, τη γονιμότητα, τη νύχτα. Οι ερμηνευτές αντιμετώπισαν τον αιγαιοπελαγίτικο άνεμο με απίστευτη υπομονή και χάρη, καταβάλλοντας συνεχή προσπάθεια να κρατήσουν στα αναλόγια τα φυλλάδια με τους στίχους και τις παρτιτούρες τους, δίχως να επηρεαστεί το υπέροχο αποτέλεσμα.

Πολλές ευχαριστίες στη Σαβίνα Γιαννάτου και τον Κώστα Γρηγορέα καθώς και στον Αντώνη Στυλιανό για την άψογη ηχητική υποστήριξη. Ευχαριστούμε επίσης τη Μαργαρίτα Γεωργούλη και όσους ετοίμασαν τον χώρο. Η συναυλία οργανώθηκε από το Σύνδεσμο “Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας” σε συνεργασία με την Ενεργειακή Κοινότητα Σίφνου. Πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του Δήμου Σίφνου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν την ημέρα αυτή σε όλη την Ελλάδα με την ευκαιρία των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Photo credits: Έλενα Ντάκουλα