Κάλαντα 2019 στη Σίφνο

///Κάλαντα 2019 στη Σίφνο

Κάλαντα 2019 στη Σίφνο

2019-03-07T09:25:00+00:00

Την Παρασκευή 14 και το Σαββατοκύριακο 15-16 Δεκεμβρίου 2018 οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου “Φραγκίσκη Ψαχαροπουλού Καρόρη” βγηκαν για μια ακόμα χρονιά να καλαντίσουν, σε στίχους Ειρήνης Γοζαδίνου στον παραδοσιακό σιφνέικο σκοπό, τα κάλαντα του 2019.

Τη μουσική παρέα του Εργαστηρίου αποτελούσαν οι επτά δάσκαλοι, η εννεαμελής ορχήστρα και οι δεκαπέντε μικροί και μεγάλοι χορωδοί. Στην ορχήστρα συμμετείχαν 3 βιολιά, 5 κιθάρες και 1 φλογερά. Αξίζει να αναφερθεί ότι για πρώτη φορά η ομάδα χωρίστηκε σε 2 τμήματα κι έτσι τα κάλαντα του Εργαστηρίου ακούστηκαν σε πολύ περισσότερες περιοχές.

Τα κάλαντα του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου είναι πια ένας “θεσμός” για τη σιφνέικη κοινωνία που υποδέχεται θερμά και αγκαλιάζει τους μικρούς μουσικούς!

Κάλαντα Σίφνου 2019

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους της Σίφνου. Το Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου – Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου Καρόρη με 15 μικρούς και μεγάλους χορωδούς, 9μελή ορχήστρα και 7 δασκάλους πλημμύρισε τα σοκάκια του νησιού τραγουδώντας τα κάλαντά του στον παραδοσιακό Σιφνέικο σκοπό! Τους στίχους έγραψε η Eirini Gozadinou .

Gepostet von Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου – Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου Καρόρη am Dienstag, 18. Dezember 2018

Τα κάλαντα του 2019

Καλώς σας βρήκαμε ξανά σ’ όλης της Σίφνου τα στενά
με χαρά ν΄ανταμωθούμε μουσικές να μοιραστούμε.

Το Μουσικό μας το Σχολειό με νότες, χρώματα χορό
όλες τις ευχές σας δίνει με υγεία και ειρήνη.

Μαθαίνουμ’ όργανα πολλά πιάνο, κιθάρα και βιολιά
μουσικές παντού σκορπάμε την αγάπη τραγουδάμε.

Έρχεται το 19, να ‘ναι γεμάτο με χαρά
προικισμένο με λουλούδια μες στο σπίτι σας καλούδια.