“Συγχαρητήρια για τη μουσική σας κύριε Debussy!” στη Σίφνο

///“Συγχαρητήρια για τη μουσική σας κύριε Debussy!” στη Σίφνο

“Συγχαρητήρια για τη μουσική σας κύριε Debussy!” στη Σίφνο

2018-10-29T06:44:17+00:00

Το Σαββατοκύριακο 6 & 7 Οκτωβρίου 2018 εγκαινιάσθηκε η συνεργασία του Συνδέσμου με τη Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη” του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής με το πρόγραμμα “Συγχαρητήρια για τη μουσική σας κύριε Debussy!” Η κ. Gabriella Spanò, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Βιβλιοθήκης, γνώρισε στα παιδιά της Σίφνου, στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου “Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου-Καρόρη” τον Claude Debussy.

Το Σάββατο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε μια ομάδα 19 παιδιών ηλικίας δημοτικού, τα οποία χωρισμένα σε ομάδες ανακάλυψαν στον χώρο αντικείμενα που συνδέονται με τη ζωή και το έργο του Debussy. Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν τη θάλασσα πάνω σε μια παρτιτούρα με τον τίτλο “La mer” όπως τη φαντάζονται οι ίδιοι, ακούγοντας παράλληλα το μουσικό κομμάτι. Τέλος ζητήθηκε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν κούκλες με τον δικό τους τρόπο που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης του συνθέτη και τελικά έπαιξαν μουσική χρησιμοποιώντας τα μουσικά όργανα του Εργαστηρίου και κατσαρόλες –έμπνευση του Debussy- από τις μουσικές της Ανατολής.

Την Κυριακή το πρόγραμμα παρακολούθησαν 17 παιδιά ηλικίας γυμνασίου. Τα παιδιά ακούγοντας το “Jimbo Lullaby” έπαιξαν ένα παιχνίδι με νερό, ως βασικό στοιχείο του έργου του Debussy. Αργότερα ζωγράφισαν πάνω στη παρτιτούρα του Debussy “La mer” και στη συνέχεια «διόρθωσαν» μια παρτιτούρα. Στο τέλος έγιναν όλοι μαζί μια ορχήστρα με τη βοήθεια της Αμαλίας Κουντούρη και έπαιξαν με τα μουσικά όργανα του εργαστηρίου και τις κατσαρόλες.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Photo credits: Giannis Kontos Photography